Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Monrealyje palaidotas „Kanados psichopato“ nužudytas studentas

Kino studento, kuris buvo nužudytas ir sukapotas į gabalus liūdnai pagarsėjusio „Kanados psichopato“, artimieji prisiminė „mylintį sūnų“ ir „gerą jaunuolį“ per ketvirtadienį Monrealyje surengtas viešas laidotuves.
Nužudyto Lin Juno laidotuvės
Nužudyto Lin Juno laidotuvės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kanada Monrealis

Luka Rocco Magnotta kaltinamas mirtinai subadęs 33 metų Lin Juną ledo smulkintuvu, lytiškai išniekinęs jo palaikus, filmuodamas savo veiksmus ir vėliau paviešindamas šį vaizdo įrašą internete, taip pat sukapojęs lavoną ir kūno dalis išsiuntinėjęs paštu po Kanadą.

Šis šiurpus nusikaltimas buvo atsidūręs tarptautinės žiniasklaidos dėmesio centre gegužės pabaigoje ir birželio pradžioje.

30 metų L.R.Magnotta, buvęs pornografinių filmų aktorius ir gėjus žigolas, buvo pramintas „Kanados psichopatu“, kai pabėgo iš Monrealio į Paryžių ir Berlyną, tačiau galiausiai buvo suimtas Vokietijos policijos pagal Interpolo arešto orderį.

Lin Junas „buvo mylintis sūnus, geras jaunuolis – darbštus ir doras“, „savo šeimos pasididžiavimas ir džiaugsmas“, kunigas Henry Rodriguezas sakė per laidotuves, kurios buvo surengtos pagal krikščioniškus papročius, tačiau turėjo budistinių akcentų.

Lin Juno motina praeitą savaitę atsiversti į protestantų tikėjimą, tačiau jos nužudytas sūnus buvo budistas.

Lin Juno tėvas Lin Diranas, lydimas nužudytojo sesers, apsipylė ašaromis, kai uždegė žvakę prie urnos su jo sūnaus palaikais. Vėliau per ceremoniją Nežo Dievo Motinos kapinėse tėvas ilgai ir garsiai raudojo.

Sukrėsta sūnaus nužudymo motina Zhigui Du laidotuvėse nedalyvavo, tačiau paskelbė pranešimą, kuriame sakoma, kad Lin Junas „pagaliau galės ilsėtis ramybėje krašte, kurį mylėjo“.

„Kai jis išvyko iš Kinijos ir atvyko studijuoti į Kanadą, jis norėjo, kad atsisveikintume su šypsena, – pridūrė motina. – Manau, kad šiandien laikas nusibraukti ašaras ir palydėti mūsų sūnų su šypsenomis veiduose.“

Zhigui Du taip pat paskelbė įkūrusi fondą, pavadintą jos sūnaus vardu, kuris sieks padėti į sunkią padėtį patekusiems jaunuoliams.

Šeima planuoja likti Monrealyje iki ateinančio kovo ir dalyvauti įtariamo Lin Juno žudiko teisme.

Reuters/Scanpix nuotr./Kanados psichopatas Luka Rocco Magnotta iaduotas Kanadai
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Kanados psichopatas“ Luka Rocco Magnotta išduotas Kanadai

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius