Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mosule – įnirtingi Irako pajėgų ir IS džihadistų susirėmimai

Irako specialiosios pajėgos šeštadienį toliau veržėsi į Mosulo miesto vakarinę dalį, bet susidūrė su ten įsitvirtinusių džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) kovotojų įnirtingu pasipriešinimu, pranešė vienas kariškis.
Mosule sučiuptas IS džihadistas
Mosule sučiuptas IS džihadistas / „Scanpix“/AP nuotr.

Specialiųjų pajėgų generolas leitenantas Abdul Wahabas al Saadi sakė, kad jo pajėgos „juda labai lėtai“ ir kad kovotojai rengia užminuotų automobilių sprogdinimus, atsako snaiperių ugnimi ir dešimtimis ginkluotų bepiločių skraidyklių atakų.

Nuo sprogstamuosius užtaisus skraidinančių skraidyklių žuvo tik keli kariai, bet dar dešimtys buvo lengvai sužeisti. Be to, šios atakos smarkiai trikdo puolimo tempą.

A.W. al Saadi išreiškė viltį, kad operacijos tempas paspartės, kai Irako pajėgos atkovos teritoriją ir infrastruktūros objektus Mosulo pietvakariniame pakraštyje. Tuomet būtų galima sutrumpinti jų aprūpinimo linijas ir susijungti su pajėgomis, kontroliuojančiomis anksčiau iš džihadistų atkovotą rytinę miesto dalį.

Irako pajėgos Mosulo rytinę dalį iki miestą kertančios Tigro upės paskelbė „visiškai išvaduota“ dar sausį. Šie miesto rajonai buvo atkovoti per operaciją, pradėtą pernai spalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius