Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 02 25 /17:27

Mosule žuvo Irako kurdų televizijos reporterė

Viena Irako kurdų televizijos „Rudaw“ reporterė žuvo šeštadienį nušviesdama Mosule vykstančias kovas tarp vyriausybinių pajėgų ir „Islamo valstybės“, pranešė jos darbovietė.
Shifa Gardi
Shifa Gardi / Nuotr. iš „Twitter“

„Garsi „Rudaw“ karo reporterė ir žurnalistė Shifa Gardi žuvo Mosule, nušviesdama susirėmimus“, – socialiniuose tinkluose paskelbė „Rudaw“.

„Žurnalistika išlieka dominuojama vyrų, o Shifa Gardi laužė šiuos įsivaizdavimus ir stereotipus. Atiduodama pagarbą jos narsiai žurnalistikai“, – pridūrė televizija.

„Rudaw“ redaktoriai naujienų agentūrai AFP sakė, kad 30-metė reporterė, gimusi į Iraną pabėgusių kurdų šeimoje, žuvo detonavus sprogstamajam užtaisui kelyje į vakarus nuo Mosulo. Pasak jų, kartu su ja dirbęs televizijos operatorius buvo sužeistas.

Jis buvo išvežtas į Arbilį, Irako autonominio kurdų regiono sostinę, kur įsikūrusi „Rudaw“ redakcija.

Irako pajėgos penktadienį pirmąkart įžengė į vakarinius Mosulo rajonus nuo spalio 17-osios, puolimo prieš tą miestą užgrobusio džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) kovotojus pradžios.

Sh.Gardi – jau antroji žiniasklaidos darbuotoja, žuvusi nušviesdama puolimą Mosule. Pirmosiomis šios operacijos dienomis žuvos jaunas irakietis žurnalistas Ali Raysanas, televizijos „al Sumaria“ darbuotojas.

Organizacija „Žurnalistai be sienų“ (JSF) pernai paskalbė, kad pagal pasaulo žiniasklaidos laisvės indeksą Irakas užima 158 vietą tarp 1580 tirtų šalių ir yra viena iš valstybių, kuriose reporteriams dirbti pavojingiausia.

„Shifa Gardi buvo viena drąsiausių iš „Rudaw“ žurnalistų“, – sakoma televizijos pareiškime.

Pastaruoju metu ji buvo pradėjusi vesti kasdienę laidą apie puolimą Mosule, kurio ankstyvuosiuose etapuose dalyvavo kurdų pajėgos, žinomos kaip pešmergai.

„Rudaw“ savo svetainėje paskelbė nuotrauką, kurioj Sh.Gardi matoma su sužeistu triušiu, kurį ji rado anksčiau šią savaitę dirbdama į pietus nuo Mosulo.

„Aš jį pasiėmiau. Triušį išgydysime ir perduosime gyvūnų apsaugos agentūrai, kuri nori juo rūpintis“, – kanalas citavo reporterės žodžius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius