Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mousavi sako esąs pasirengęs žūti dėl Irano opozicijos reikalo

Irano opozicijos lyderis Miras Hosseinas Mousavi penktadienį pareiškė esąs pasirengęs paaukoti gyvenimą dėl siekio įrodyti, jog prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas birželio mėnesį buvo perrinktas suklastojus balsus.
M.H.Mousavi
M.H.Mousavi. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Iranas

„Galiu tapti vienu iš tų kankinių, kurie po rinkimų ryžosi tokiai aukai dėl savo teisėtų nacionalinių ir religinių reikalavimų“, – sakė M.H.Mousavi savo pirmajame pareiškime po žmonių aukų pareikalavusių sekmadienio susirėmimų, kuris buvo paskelbtas jo svetainėje Kaleme.org.  „Mano kraujas ne raudonesnis nei jų“, – pridūrė jis.

M.H.Mousavi sūnėnas Ali buvo vienas iš aštuonių žmonių, kurie žuvo sekmadienį per opozicijos protestus, kurie buvo surengti šiitų pagrindinės šventės Ašuros proga.

Jis paragino M.Ahmadinejadą nutraukti jo šalininkų persekiojimą, paleisti politinius kalinius ir pripažinti žmonių teisę turėti teisėtą parlamentą.

„Atvirai sakau, jog kol nebus pripažinta, kad šalį ištiko rimta krizė, nebus galimybių išspręsti problemų“, – sakė jis.

Buvęs ministras pirmininkas taip pat atmetė griežtojo kurso šalininkų reikalavimus atsisakyti kaltinimų, kad birželį vykę rinkimai buvo suklastoti, ir paneigė, kad jis yra Vakarų „liokajus“.

„Mes nei amerikiečiai, nei britai. Mes nesiuntinėjame atvirukų galingųjų valstybių lyderiams“, – sakė jis, pašiepdamas kaltinimus, kad jis 2008 metais pasiuntė atviruką, kuriame pasveikino Baracką Obamą su pergale prezidento rinkimuose.

„Esame ištikimi konstitucijai“, – pridūrė jis, paneigdamas kaltinimus, kad opozicijos protestai prieš prezidento rinkimus virto kampanija, kuria siekiama nuversti Irano šiitišką režimą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius