Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muamaras Kadhafi metė prieš sukilėlius savo slaptą ginklą – Libijos „Claudią Schiffer“

Libijos diktatorius Muamaras Kadhafi, nepaisant Vakarų koalicijos pajėgų puolimo, kol kas sėkmingai laikosi poste. Pastarosiomis dienomis jis netgi stumia sukilėlius iš jų kontroliuojamų miestų.
Aisha Kadhafi
Aisha Kadhafi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vienas slaptųjų Muamaro Kadhafi ginklų – vadinamoji Libijos „Claudia Schiffer“, gražuolė diktatoriaus dukra Aisha.

„The Daily Mail“ rašo, kad 34-erių metų šviesiaplaukė gražuolė Aisha Kadhafi įkvepia Libijos karius, išeinančius į frontą. Moteris betarpiškai bendrauja su kariais, domisi jų nuotaikomis, karinės technikos būkle, palaiko Kadhafi karines pajėgas viešai mojuodama žalia vėliava ir sakydama įkvepiančias kalbas.Tokiu būdu Aisha tapo svarbiu Muamaro Kadhafi propagandiniu ginklu.

Aisha – labai moderni moteris. Ji ne visuomet dėvi tradicinę skarelę, šios moters įvaizdį būtų galima apibūdinti kaip „kuklios, nuosaikios musulmonės“. Dažniausiai vienintelė Kadhafi dukra vilki neiššaukiančius garsių dizainerių rūbus, naudoja kosmetiką. Dėl skoningos aprangos ir grožio Kadhafi dukra dažnai vadinama tiesiog Šiaurės Afrikos arba Libijos „Claudia Schiffer“. 

Aisha ne kartą yra tapusi daugelio užsienio šalių žurnalų viršelio veidu. O Libijoje išleista jos biografija vadinosi „Pasaulio princesė“.

Sausio mėnesį netgi sklido kalbos apie tai, kad Aisha palaiko ganėtinai intymius santykius su  Italijos premjeru Silvio Berlusconi. Žinoma, ši informacija gana greitai buvo paneigta.

Tačiau dabar Aisha jau nebe vien tik gražuolė Kadhafi dukra. Jos misija – išgelbėti šeimos ir šalies garbę. Manoma, kad Aisha puikiai susidoros su užduotimi, nes ji gerokai subtilesnė nei jos karingi brutalūs žmonės. Kalbama, kad Kadhafi dukra jau ne kartą pasinaudojo savo diplomatiniais sugebėjimais taikydama susipykusius giminaičius.

Užsienio žiniasklaida taip pat iškėlė versiją, kad Aisha įsitraukė į kovą norėdama atkeršyti už žuvusį brolį Khamisą, kurį neva nužudė pilotas-kamikadzė. Tiesa, Libijos TV neigia šį Khamiso mirties faktą. Neseniai Libijos TV parodė neva „tiesioginį“ reportažą, kaip Khamisas iš karinio sunkvežimio sveikina kovotojus. Dėl skoningos aprangos ir grožio Kadhafi dukra dažnai vadinama tiesiog Šiaurės Afrikos arba Libijos „Claudia Schiffer“.

Puikiai žinomas faktas, kad Aisha turi už ką nemėgti Vakarų šalių, kurios dabar bombarduoja Libiją. 1986 metais, amerikiečiams bombarduojant Tripolį, tiesiog akyse žuvo devynerių metų Aishos sesutė Hanna. „Nubudau nuo baisų klyksmų aptaškyta sesrs krauju“, – prisimena Aisha.

Aisha Kadhafi – labai išsilavinusi moteris. Ji turi teisinį išsilavinimą, o 2004 metais netgi tapo Irako diktatoriaus Saddamo Huseino gynėja teisme. Tiesa, Aisha tąkart paralaimėjo, Saddamas Huseinas buvo nuteistas myriop.

Savo daugybėje interviu užsienio žiniasklaidai Aisha kalba apie savo labdaringą veiklą, apie kovą su AIDS, prievartą prieš moteris ir skurdą. Ji taip pat neigia, kad Libijoje pažeidžiamos žmogaus teisės ir nuolat kalba apie savo begalinę meilę tėvui.

Libijoje kilus pirmiesiems bruzdėjimams Aisha prarado Jungtinių Tautų Organizacijos geros valios pasiuntinės (ambasadorės) statusą, nes atvirai palaikė tėvą. 

Kai kurių šaltinių teigimu, Muamaras Kadhafi vasario mėnesį bandė išsiųsti savo dukrą į užsienį, taip norėdamas ją apsaugoti. Tačiau Malta neleido nusileisti Libijos lėktuvui, kuriuo Aisha buvo skraidinama.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius