Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Muamaras Kadhafi pasirengęs susprogdinti Tripolį, jeigu miestą užims sukilėliai

Jeigu Libijos sostinę užims sukilėliai, Muamaro Kadhafi režimas ketina Tripolį masiškai apšaudyti raketomis ir jį susprogdinti, pareiškė Rusijos prezidento specialusis atstovas Afrikos šalims Michailas Margelovas, remdamasis dabartinės Libijos vadovybės atstovais.
Muamaras Kadhafi
Muamaras Kadhafi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Libijos premjeras Tripolyje sakė man: jeigu sukilėliai užims miestą, mes apšaudysime jį raketomis ir susprogdinsime. Aš manau, kad tokio pobūdžio suicidinį planą Kadhafi režimas turi“, – sakė M.Margelovas interviu laikraščiui „Izvestija“, išspausdintame ketvirtadienį.

Pasak RF prezidento specialiojo atstovo, teoriškai Tripoliui gali stigti šaudmenų tankams ir šaulių ginklams. „O štai raketų ir sprogiosios medžiagos pulkininkas turi pakankamai“, – pabrėžė M.Margelovas.

Kalbėdamas apie Libijos ateitį Rusijos atstovas sakė, kad situaciją visiškai įmanoma sureguliuoti be pulkininko (M.Kadhafi).

„Juo labiau, kad realius vadovavimo svertus savo rankose turi premjeras ir kiti vyriausybės nariai, – sakė M.Margelovas. – Būtent su šia pragmatiška režimo dalimi reikia vesti dialogą. Tai mes ir darome.“

M.Margelovas taip pat sakė manantis, kad jeigu M.Kadhafi turi pasitraukti iš politikos, tai jo šeima neginčijamai turi pasitraukti iš ekonomikos.

Pasak Rusijos specialiojo atstovo, žmonės iš Kadhafi genties gali suvaidinti savo vaidmenį, garantuodami, kad jis ko nors neiškrės po atsistatydinimo.

„Jeigu M.Kadhafi liks gyventi šalyje, genčiai, pagal beduinų papročius, teks kolektyvinė atsakomybė už jį“, – pabrėžė RF prezidento specialusis atstovas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius