Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muamaro Kadhafi kovotojai Bani Valide neleidžia savo priešininkams pajudėti

Vienoje paskutinių nuverstojo Libijos lyderio tvirtovių Bani Valido mieste su Muamarui Kadhafi ištikimomis pajėgomis susirėmę Libijos kariai, intensyviai apšaudomi raketomis, paprašė NATO pajėgų pastiprinimo.
Karas Libijoje
Karas Libijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Per antradienio vakarą vykusį susirėmimą žuvo 11 Laikinosios nacionalinės tarybos (LNT) karių. Vienas žuvusiųjų – brigados vyresnysis vadas Daou al Salhine'as al Jadakas, į kurio automobilį pataikė granata, sakė NTC vyriausias derybininkas Abdullah Kenshilas.

D.S.Jadakas, vienas aukščiausio rango NTC kariuomenės pareigūnų Bani Valide, buvo pats kilęs iš šio miesto.

Prieš dvi dienas naujienų agentūrai AFP jis pasakojo, kad daugiau nei 18 metų praleido kalėjime už tai, kad 1993 metais padėjo organizuoti sukilimą prieš M.Kadhafi.

Pasak AFP korespondento, trečiadienį M.Kadhafi ištikimos pajėgos toliau laidė raketas ir šaudė iš artilerijos į naujosios Libijos vyriausybės karius.

LNT pajėgos nors ir naudojasi tankais, raketų leistuvais ir artilerija, bet pastarąsias kelias paras negali pasistūmėti iš savo pozicijų.

LNT lauko vadas kapitonas Walidas Khaimejas sako, kad įnirtingas M.Kadhafi pajėgų pasipriešinimas sustabdė LNT kovotojų puolimą šiame dykumų mieste, esančiame už 170 kilometrų nuo Tripolio.

„Nuolat mus daužo raketų ir artilerijos ugnis. Mes atsakome sunkiaisiais ginklais, bet pėstininkų nesiunčiame. Laukiame pastiprinimo iš Tripolio ir Zavijos“, – sakė Khaimejas.

„NATO yra, bet veikia nepakankamai. Nustato į mus šaudančias raketų leistuvus, bet šie greitai pakeičia savo poziciją. Mums reikia daugiau pagalbos iš NATO“, – nurodė jis.

Fronte prie Bani Valido išsekę kovotojai sako, kad jiems mirtinai reikia pastiprinimo ir aviacijos paramos.

„Mums reikia daugiau ugnies galios, daugiau artilerijos, daugiau tankų. Pėstininkai negali net pajudėti“, – aiškino 22-ejų kovotojas iš Libano Ahmedas Hamza, studijavęs Škotijoje, bet grįžęs į tėvynę ir stojęs į Laikinosios nacionalinės tarybos (LNT) kovotojų gretas.

“Mums labiausiai reikia daugiau NATO smūgių. NATO smogia tik kartą ar du per parą, to nepakanka”, – sakė A.Hamza.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius