-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mumbajuje trys žmonės mirė apsinuodiję chloru, daugiau kaip 60 paguldyti į ligoninę

Indijos finansų sostinės Mumbajaus uoste išsiliejus chlorui, trys iš šešių kritinės būklės žmonių po ūmaus cheminio apsinuodijimo mirė reanimacijoje.
Indijos ugniagesiai dirba nelaimės vietoje.
Indijos ugniagesiai dirba nelaimės vietoje. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Iš viso į ligoninę dėl apsinuodijimo buvo atvežti jau 64 pacientai, bet, kaip mano medikai, artimiausiomis valandomis jų skaičius gali padidėti.

„Mums taip pat teko evakuoti maždaug pusę tūkstančio žmonių, nors cheminės medžiagos tarša sparčiai likviduojama“, – pranešė žurnalistams ugniagesių dalies, atliekančios likvidavimo darbus, vyresnysis karininkas.

Drauge policija mėgina nustatyti, kam priklauso prakiurusios cisternos su chloru. Anksčiau buvo pranešta, kad jos buvo laikomos netoli prieplaukos statinių ir turėjo būti išgabentos.

„Mes pastebėjome tekančias suskystintas dujas iš vienos cisternų, laikomų netoli prieplaukos statinių. Dabar išsiliejimo vietoje dirba keturios ugniagesių tarnybos, kurios turi visas būtinas priemones nuodingai medžiagai neutralizuoti“, – sakė uosto administracija.

Ligoninės, į kurią buvo atvežti nukentėjusieji, duomenimis, smarkiai apsinuodijo mažiausiai 15 žmonių. Tarp nukentėjusiųjų – 14 šalia esančio koledžo studentų.

Akių perštėjimas, galvos svaigimas, vėmimas ir pykinimas – jau žinomi indams apsinuodijimo chloru požymiai. 1984 metais Indijoje įvyko viena didžiausių istorijoje technogeninių katastrofų – įmonėje „Union Carbide“ Bhopalo mieste pasklidus chlorui ir azoto junginiams 15 tūkst. žmonių žuvo, o dar apie pusę milijono apsinuodijo.

Prieš dvejus metus, 2008 metų gegužės 27 dieną, maždaug 150 žmonių taip pat apsinuodijo chloru Džamšedpuro mieste Džarkhando valstijoje. Pajutę aštrų chloro kvapą savo namuose vietos gyventojai puolė į gatves, kur kai kurie prarado sąmonę. Nuodingos dujos pasklido iš vandenvalos įmonės, priklausančios bendrovei „Tata Motors“, rezervuaro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius