Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NATO generalinis sekretorius Andersas F.Rasmussenas: Vladimiras Putinas yra dviveidis

NATO generalinis sekretorius Andersas Foghas Rasmussenas antradienį įspėjo, kad Rusija žaidžia dvigubą žaidimą Ukrainoje: nors viešai kalba apie taiką, tačiau prie Ukrainos sienos telkia kariuomenę ir per sieną tiekia ginklus bei karo techniką teroristams, rašo „The Washington Post“.
Andersas Foghas Rasmussenas
Andersas Foghas Rasmussenas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Nėra jokių abejonių, kad Rusija intensyviai dalyvavo destabilizuojant situaciją Rytų Ukrainoje ir toliau ji tęsia savo veiksmus“, – interviu po susitikimo su JAV prezdientu Bracku Obama sakė A.F.Rasmussenas.

A.F.Rasmussenas, kurio kadencija NATO vadovo poste baigiasi spalio mėnesį, perspėjo, kad Vakarai neapsigautų tikėdami nuosaikiomis Rusijos vadovo Vladimiro Putino kalbomis. Taip jis tik stengiasi išvengti dar vieno sankcijų etapo.

„Nedarykite klaidos – tai tėra tik taktiniai žaidimai. Jis vis dar pasilieka galimybę įsiveržti, jeigu to prireiks“, – sakė NATO vadovas.

Anot jo, Rusija Ukrainoje vykdo hibridinį karą, kuris yra karinių veiksmų, slaptų operacijų ir agresyvios dezinformacijos mišinys. Taip stengiamasi susilpninti naująją Ukrainos valdžią ir palikti rytinę šalies dalį Rusijos įtakoje.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas

NATO vadovas taip pat sakė, kad teroristai Ukrainos lėktuvus ir sraigtasparnius tikriausiai numušinėja su Rusijos technika. Tą patį yra sakę ir JAV pareigūnai: „Kas kitas separatistams duotų tokių ginklų? Kas kitas?“

Artėjant NATO susitikimui rugsėjo mėnesį A.F.Rasmussenas pabrėžė, kad NATO turi persitvarkyti tam, kad ateityje galėtų efektyviai atsakyti Rusijai, kuri NATO laiko ne partnere, o priešu.

Kas kitas separatistams duotų tokius ginklus? Kas kitas?

Pasak jo, vienas pagrindinių iššūkių NATO narėms – išlaidų gynybai didinimas, nes Rusija savo karines išlaidas nuolat didina.

A.F.Rasmussenas sakė nenorintis spekuliuoti, kokie gali būti kiti V.Putino žingsniai Ukrainoje, tačiau prognozavo, kad Rusija ir toliau tęs savo planą mažinti Ukrainos valdžios įtaką šalies rytuose.

„Neatmesčiau, kad jis gali dar labiau kištis į konfliktą. Tačiau manau, kad šiuo metu jis jaučia, kad ir taip labai daug pasiekė destabilizuodamas situaciją Rytų Ukrainoje“, – sakė NATO vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius