Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NATO ruošiasi įgyvendinti naują pagalbos Turkijai programą

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas antradienį nurodė, kad Aljansas ruošiasi suteikti naują pagalbos paketą Turkijai, bet tvirtino, kad šie įsipareigojimai buvo priimti anksčiau negu Ankara numušė vieną Rusijos karo lėktuvą prie sienos su Sirija.
Jensas Stoltenbergas
Jensas Stoltenbergas / „Scanpix“/AP nuotr.

Kalbėdamas per 28 NATO šalių užsienio reikalų ministrų susitikimą Briuselyje, J.Stoltenbergas dar kartą paragino Turkiją ir Rusiją užbaigti dabartinę santykių krizę ir pasirūpinti, kad tokių incidentų nebepasikartotų.

„Dirbsime dėl tolesnių priemonių Turkijos saugumui užtikrinti“, – NATO vadovas sakė prasidėjus dviejų dienų susitikimui, per kurį bus daugiausiai diskutuojama apie konfliktus Sirijoje ir Ukrainoje, taip pat santykius su „vis labiau kategoriška“ Rusija bei planus dėl Afganistano ateities.

„Norėčiau pabrėžti ... kad tai yra nesusiję su praeitos savaitės incidentu. Tai vyksta jau kelerius metus pagal mūsų įsipareigojimus sąjungininkei“, – J.Stoltenbergas sakė žurnalistams NATO būstinėje Briuselyje.

NATO vadovas konkrečiai nenurodė, kokių priemonių bus imtasi, bet sakė, kad Aljansas jau daug metų padeda Turkijai užtikrinti oro erdvės gynybą.

Rusija praeitą savaitgalį paskelbė dislokavusi savo karinėje bazėje Sirijos pajūrio mieste Latakijoje modernius zenitinių raketų kompleksus S-400 – po to, kai jos šturmo lėktuvas Su-24 buvo numuštas Turkijos naikintuvų prie sienos su Sirija lapkričio 24 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius