Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NATO vadovas neįžvelgia grėsmės dėl Prancūzijos planų parduoti Rusijai karo laivą

Rusija nė prieš vieną NATO valstybę nepanaudos modernaus karo laivo, kurį praėjusį mėnesį sutarė įsigyti iš Prancūzijos, penktadienį pareiškė Šiaurės Atlanto aljanso vadovas Andersas Foghas Rasmussenas, kai dėl to susirūpinimą pareiškė kai kurios Rytų Europos šalys.
Amfibinis „Mistral“ karo laivas puikiai pritaikytas išlaipinti greitojo reagavimo pajėgas ir tiksliai vadovauti tiek jūroje, tiek sausumoje vykdomai operacijai.
Amfibinis „Mistral“ karo laivas puikiai pritaikytas išlaipinti greitojo reagavimo pajėgas ir tiksliai vadovauti tiek jūroje, tiek sausumoje vykdomai operacijai. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Lietuva ir kitos Baltijos šalys ėmė reikšti susirūpinimą dėl savo saugumo, kai vasarį Prancūzija sudarė su Rusija dvišalį susitarimą parduoti Maskvai modernų amfibinį atakų laivą.

21 300 tonų „Mistral“ klasės laivas gali plukdyti 16 sraigtasparnių, 40 sausumos puolamųjų mašinų, 900 karių ir kartu atlikti visas štabo ir vadovavimo funkcijas, t. y. jame gali būti sutelkti visi karinei operacijai būtini pajėgumai.

„Tikiu, kad Rusija nepanaudos šios karinės technikos prieš kurią nors sąjungininkę ir nepiktnaudžiaus ja, nes Rusija yra NATO partnerė“, – sakė Šiaurės Atlanto aljanso generalinis sekretorius Prahoje po susitikimo su Čekijos laikinuoju ministru pirmininku Janu Fischeriu (Janu Fišeriu).

„Antra, galiu užtikrinti jus, kad NATO turi parengusi visus būtinus planus, kad apsaugotų ir apgintų bet kurią sąjungininkę“, – pridūrė A.F.Rasmussenas. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius