Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NATO vadovas: Pchenjano raketos paleidimas – JT rezoliucijų „tiesioginis pažeidimas“

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas sekmadienį pasmerkė Šiaurės Korėjos įvykdytą didelio nuotolio raketos paleidimą, sakydamas, kad tas žingsnis įžūliai pažeidžia penkias Jungtinių Tautų rezoliucijas, ir reikalaudamas, kad Pchenjanas laikytųsi tarptautinių įstatymų.
Raketos paleidimas
Raketos paleidimas / AFP/Scanpix nuotr.

„Šiuo paleidimu tiesiogiai pažeidžiamos penkios Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos rezoliucijos, kuriose Šiaurės Korėja primygtinai raginama sustabdyti visus veiksmus, susijusius su jos balistinių raketų programa, vėl pradėti laikytis savo ankstesnių įsipareigojimų vykdyti raketų paleidimų moratoriumą ir neatlikti jokių tolesnių branduolinių bandymų arba paleidimų, naudojant balistinių raketų technologijas“, – sakoma J.Stoltenbergo pranešime.

ES: Šiaurės Korėjos raketos paleidimas yra „atviras ir sunkus“ pažeidimas

Europos Sąjunga sekmadienį pasmerkė Šiaurės Korėjos atliktą didelio nuotolio raketos paleidimą kaip „dar vieną atvirą ir sunkų“ šios šalies įsipareigojimų pažeidimą, ragindama Pchenjaną atnaujinti dialogą su tarptautine bendruomene.

„Šie veiksmai yra tiesioginė grėsmė tarptautinei taikai ir saugumui regione bei už jo ribų; jie toliau didina įtampą Korėjos pusiasalyje visų nenaudai“, – sakoma ES diplomatijos vadovės Federicos Mogherini pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius