-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NATO žengia pirmuosius žingsnius prieš Rusijos vykdomą hibridinį karą

Žmonės, nuolat veikiami Rusijos valdžiai lojalių žiniasklaidos priemonių, gali susidaryti įspūdį, kad Ukrainos miestuose, ypatingai Lvove, knibždėte knibžda fašistų. Dėl to pamatę į interneto svetainę įkeltą vaizdo įrašą „Ukraina: kur visi fašistai?“, jie turėtų labai nustebti. Vaizdo įraše matomos taikios Lvovo miesto gatvės ir toli gražu ne karingai nusiteikę civiliai žmonės. Šis vaizdo įrašas – naujo tipo NATO atsakas Rusijos vykdomam hibridiniam karui, rašo naujienų svetainė ft.com.
Lvovas
Lvovas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vykstant karui Ukrainoje, Kremlius informaciją pavertė ginklu, kuriuo siekiama pakeisti Vakarų šalių visuomenių nuomonę.

NATO pareigūnai ir Vakarų šalių lyderiai baiminasi, kad Rusija tokiu būdu nori paveikti Europos šalis, kad pastarosios nuspręstų atšaukti įvestas ekonomines sankcijas Maskvai.

Vykstant karui Ukrainoje, Kremlius informaciją pavertė ginklu, kuriuo siekiama pakeisti Vakarų šalių visuomenių nuomonę.

Informacinio karo klausimas pastaruoju metu vis dažniau aptariamas NATO būstinėje Briuselyje ir daugelyje aljanso valstybių. Trumpametražis filmas apie Lvovą yra vienas iš pirmųjų NATO atsakymų Rusijos vykdomame hibridiniame kare.

Šiuo metu jį jau peržiūrėjo apie 40 tūkstančių žmonių, kuomet įprastinės NATO vaizdo klipų peržiūros vidutiniškai surenka mažiau negu 2 tūkstančius peržiūrų.

Be to, NATO sukūrė naują interneto portalą „Padėkime taškus ant „i“. Jis yra prieinamas anglų, prancūzų, rusų ir ukrainiečių kalbomis. Tarp įvairių straipsnių ir vaizdo įrašų galima susipažinti ir su 25 mitais apie aljansą, kuriuos platina Kremlius, ir į kuriuos yra atsakoma faktais.

Nors pirmieji NATO žingsniai hibridiniame kare yra sveikintini, tačiau daugelis ekspertų perspėja, kad ši kova nebus lengva, kadangi Kremlius negaili milijardų savo propagandos sklaidai visame pasaulyje.  

VIDEO: Kremliaus melą apie „fašistinę“ Ukrainą demaskuojantis vaizdo klipas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius