Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauja teorija: JAV ir Didžioji Britanija slepia Osamos bin Ladeno mirtį (video)

Osama bin Ladenas visada buvo laikomas 2001 metų rugsėjo 11 dieną įvykdytų teroro aktų organizatoriumi. Per juos žuvo apie 3 tūkst. žmonių. Tuometinis JAV prezidentas George'as W. Bushas jo paieškas vadino nacionaliniu prioritetu ir pažadėjo jį sugauti „gyvą arba mirusį“.
Osamos Bin Ladeno nuotrauka platinta kartu su 2008 metų gegužę jo paskelbtu pranešimu.
Osamos Bin Ladeno nuotrauka platinta kartu su 2008 metų gegužę jo paskelbtu pranešimu. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Už bet kokias žinias apie O.bin Ladeno buvimo vietą buvo siūlomos 50 mln. dolerių premijos. Federalinis tyrimų biuras (FTB) teroristą įvardijo kaip vieną ieškomiausių asmenybių, o visuomenei liepė saugotis kairiarankio vyriškio, turinčio pilką barzdą ir vaikštančio su lazdele, rašo Dailymail.co.uk.

Vis dėlto, iki šiol niekam nepavyko jo sučiupti. Nepadėjo net didžiausia ir brangiausia kada nors vykusi paieškų operacija.  Teroristo paieškas atgaivino naujasis JAV prezidentas Barackas Obama. Pakistano armija, elitiniai JAV karių būriai ir specialiosios britų pajėgos šią vasarą buvo nusiųstos į Vaziristaną „sumedžioti ir nužudyti“ O.bin Ladeno.

Ši nauja ataka buvo grindžiama prielaida, jog rugsėjo 11-osios teroristas vis dar gyvas. Esą tai įrodo platintos vaizdajuostės, kuriose užfiksuotos O.bin Ladeno kalbos.

Nauja teorija

Bet kas jei garsusis teroristas iš tikrųjų nėra gyvas? Jei jis miręs jau keletą metų, o britų ir JAV tarnybos tiesiog blefuoja? O kas jei visos su bin Ladeno kalbomis platintos vaizdajuostės yra klastotė ir jis vadinamas „gyvu“ tik tam, kad būtų galima kurstyti „karą prieš terorizmą“?

Tai – nauja, neįtikėtina, kvapą atimanti teorija, įgaunanti politikos komentatorių, gerbiamų akademikų ir terorizmo ekspertų pasitikėjimą. Apie rugsėjo 11-osios įvykius jau buvo sukurta daugybė konspiracijos teorijų, tačiau, ekspertų nuomone, šią teoriją verta ištirti.

Ji pirmą kartą buvo paskelbta žurnale „American Spectator“. Teorijos autorius Bostono universiteto tarptautinių ryšių profesorius Angelo M. Codevilla tiesmukai pareiškė: „Visi įrodymai liudija, jog Elvis Preslis yra labiau gyvas nei Osama bin Ladenas.“

Profesorius nurodė vaizdajuostėse kalbančių vyrų ir bin Ladeno išvaizdos skirtumus. „Šis vyrukas tiesiog nepanašus į Osamą. Kai kuriose vaizdajuostėse jo nosis semitiška, lenkta. Kitose – trumpesnė ir platesnė. Be to, skiriasi barzdos spalva ir stilius“, – aiškino A.M.Codevilla.

Kitas profesorius Bruce'as Lawrence'as, religijos reikalų ekspertas, pastebėjo, kad vienoje vaizdajuostėje kalbantis vyras ant pirštų mūvi auksinius žiedus. Tai esą draudžiama radikalaus islamo judėjimo Wahabi, kuriam priklausė O.bin Ladenas, pasekėjams.

Šiame vaizdo įraše matyti, kad kalbantis vyras mūvi žiedą, nors Wahabi papročiai  to daryti neleidžia.

VIDEO: Osama Bin Laden Latest Message

Slepia mirtį?

Maža to, šią savaitę Amerikoje ir Didžiojoje Britanijoje pasirodė knyga, pavadinta „Osama Bin Ladenas: gyvas ar miręs?“ Knygos autorius teologijos profesorius Davidas Ray'us Griffinas tvirtina, kad O.bin Ladenas mirė nuo inkstų veiklos sutrikimų ar panašių negalavimų dar 2001 metų gruodžio 13 dieną. Autoriaus teigimu, žinomas teroristas tuo metu gyveno Afganistano Tora Bora kalnuose, netoli sienos su Vaziristanu.

D.R.Griffinas įsitikinęs, jog nuo to laiko visos platintos vaizdajuostės su O.bin Ladeno kalbomis yra klastotė. Jomis esą siekiama įtikinti visuomenę, kad teroristas dar gyvas ir sukurti pretekstą „karui su terorizmu“ Irake ir Afganistane.

Knygos autoriaus teoriją paremia tai, kad 2001 metais, likus dviems mėnesiams iki kruvinųjų rugsėjo 11 įvykių, O.bin Ladenas buvo gydomas nuo šlapimo takų infekcijos vienoje Dubajaus ligoninėje. Tuo metu jis užsisakė mobilų dializės aparatą, kurį išgabeno į Afganistaną.

Kaip O.bin Ladenas būtų galėjęs slapstytis snieguotuose kalnuose ir naudoti aparatą, kuris, daugelio įsitikinimu, buvo būtinas jo gyvybei palaikyti? Gydytojai, kuriuos cituoja D.R.Griffinas, įsitikinę, kad tai – neįmanoma.

Manoma, kad jis kentėjo nuo rimtų komplikacijų ir mirė tyliai, natūralia mirtimi. Jis buvo palaidotas Tora Bora kalnuose, laidotuvėse dalyvavo apie 30 Al Qaeda kovotojų, artimų šeimos narių. Pagal Wahabi tradicijas ant kapo nebuvo palikta jokių ženklų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius