Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujajame Džersyje prieš labdaringą bėgimą sprogo bomba

Vieno Naujojo Džersio pajūrio miestelio gatvėje šeštadienio rytą sprogo šiukšlių dėžėje paslėpta vamzdinė bomba, o šis incidentas įvyko prieš pat labdaringą bėgimą, per kurį surinktos lėšos turėjo būti skirtos jūrų pėstininkams ir jūreiviams.
Naujajame Džersyje prieš labdaringą bėgimą sprogo bomba
Naujajame Džersyje prieš labdaringą bėgimą sprogo bomba / Policijos nuotr.

Sprogimas Sisaid Parko miestelyje driokstelėjo apie 9 val. 30 min. vietos (16 val. 30 min. Lietuvos) laiku, bet apie pranešimų apie nukentėjusius žmones nebuvo.

Dėl šio išpuolio 3-asis kasmetinis bėgimas „Semper Five“, kuriame, kaip planuota, turėjo dalyvauti 5 000 žmonių, buvo atšauktas.

Socialiniuose tinkluose iš įvykio vietos matėsi sprogimo sudraskytas žalias šiukšlių konteineris gatvėje ties lentiniu paplūdimio taku. Policija nedelsiant evakavo žmones iš aplinkinės teritorijos.

Pareigūnai nurodė, kad maratono dalyviai turėjo prabėgti pro tą vietą maždaug tuo pačiu metu, kai driokstelėjo sprogimas. Vis dėlto lenktynių pradžia buvo atidėta, kai buvo rasta palikta įtartina kuprinė.

Įvykio vietoje susirinko daug valstijos ir federalinės teisėsaugos pareigūnų.

Šis incidentas atgaivino prisiminimus apie 2013 metais Masačusetso valstijoje įvykdytą išpuolį, kai netoli Bostono maratono finišo linijos sprogusios dvi bombos užmušė tris žmones, o dar 264 sužeidė. Pareigūnai nustatė, kad bombas padėjo radikalizavęsi čečėnai imigrantai broliai Carnajevai, iš kurių vienas buvo nukautas per gaudynes, o kitas – sučiuoptas ir nuteistas myriop.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius