Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 19 /10:18

Naujajame Džersyje rasti penki sprogstamieji užtaisai – vienas jų sprogo

Federaliniai ir vietos pareigūnai JAV, Naujajame Džersyje, sekmadienį surado penkis sprogmenis. Jie buvo rasti kuprinėje, išmestoje į šiukšlių dėžę.
Sprogimas Naujajame Džersyje
Sprogimas Naujajame Džersyje / „Twitter“ nuotr.

Elizabeto miesto meras Christianas Bollwage'as nurodė, kad Federalinio tyrimų biuro pareigūnai, naudodami per atstumą valdomą robotą, mėgino neutralizuoti vieną iš penkių numanomų užtaisų, rastų sudėtų kuprinėje, tačiau šis sprogo.

„Kad ir kas juos čia įmetė, tikriausiai, bandė jų atsikratyti. Tai nėra labai lankoma vieta“, – teigė jis televizijai CNN.

Ch.Bollwage'as pareiškė nenorintis sakyti, kad Elizabetas tapo taikiniu. Pasak jo, neatmestina, kad koks nors žmogus, susirūpinęs dėl sugriežtintų saugumo priemonių, tiesiog mėgino atsikratyti minėto paketo.

„Esu nepaprastai susirūpinęs dėl bendruomenės gyventojų, bet dar labiau nerimauju dėl kiekvieno žmogaus valstijoje ir šalyje, kur bet kas gali tiesiog išmesti į šiukšlių konteinerį kuprinę su daugeliu sprogstamųjų užtaisų be kokių nors laiko sprogdiklių. Kyla minčių, kiek žmonių galėjo nukentėti“, – pabrėžė Ch.Bollwage'as.

Kuprinę šiukšlinėje rado vyrai, nerimauti juos privertė iš jos kyšantys laidai. Atvykę pareigūnai patvirtino, kad tai sprogstantys užtaisai, tačiau neprijungti prie jokios sistemos, kuria būtų galima juos valdyti.

Naujojo Džersio viešojo susisiekimo tarnyba pirmadienį paryčiais sustabdė traukinių eismą tarp Niuarko „Liberty“ oro uosto ir Elizabeto. Taip pat buvo sustabdyti bendrovės „Amtrak“ traukinių reisai tarp Niujorko ir Naujojo Džersio.

„Amtrak“ nurodė, kad šie sutrikdymai paveikė apie 2,4 tūkst. keleivių ir kad traukiniai važiuoja į kitas stotis, kad žmonės galėtų pasinaudoti kitokiomis transporto priemonėmis.

Kol kas neaišku, ar Elizabeto traukinių stotis bus atidaryta, o tolesnių incidentų grėsmė tikriausiai smarkiai sutrikdys rytinį eismą į Niujorką.

Kol kas nėra jokios informacijos, kuri leistų teigti, kad šie rasti sprogmenys susiję su šeštadienio sprogimu Niujorke, kurio metu buvo sužeisti 29 žmonės.

Šeštadienį kitame Naujojo Džersio valstijos miestelyje vamzdinė bomba sprogo šiukšliadėžėje, buvusioje prie gatvės, kurioje kiek vėliau turėjo vykti labdaringas Jūrų pėstininko korpuso bėgimas. Per šį incidentą žmonės nenukentėjo, bet renginys buvo atšauktas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius