Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas Rusijos taikinys – užsipuolė net Jungtinių Tautų vadovą

Rusijos užsienio reikalų ministerija apkaltino Jungtinių Tautų vadovą Ban Ki-Mooną, įsivėlus į antirusiškos retorikos pinkles. Taip buvo įvertintas Rusijos veiksmus Sirijoje smerkiantis Jungtinių Tautų Organizacijos lyderio pasisakymas.
Ban Ki-Moonas
Ban Ki-Moonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova teigė, kad „tyčia ar netyčia, bet JTO vadovas įsivėlė į Vakarų žiniasklaidos kampaniją, kuria siekiama apšmeižti ir sumenkinti Rusijos vaidmenį Sirijos krizėje“.

Maskvos pyktį sukėlė penktadienį „Financial Times“ pasirodęs interviu, kuriame Ban Ki-Moonas kritikuoja Rusijos aviacijos smūgius Ženevos taikos derybų metu. Pasaulinės organizacijos vadovo teigimu, būtent Rusijos veiksmai prisidėjo prie taikos derybų sustabdymo.

„Mes tikėjome ir toliau tikime, kad tokios globalios organizacijos vadovo komentarai turėtų demonstruoti nešališkumą ir objektyvumą“, – aiškino M.Zacharova.

Šiuos Jungtinių Tautų vadovo komentarus parėmė ir NATO vadovas Jensas Stoltenbergas bei Vokietijos kanclerė Angela Merkel, kurie pabrėžė, kad Sirijos taikos derybas stabdo būtent Rusijos kariniai veiksmai.

2015 metų rugsėjo 30 dieną kampaniją Sirijoje pradėjęs Kremlius tikina, kad jo aviacijos smūgiai taikomi į teroristų vadavietes, tačiau vis dažniau pasirodo pranešimai apie dešimtis žuvusių civilių. 

Šią savaitę taip pat pasirodė įrodymų, kad Rusija galėjo naudoti kasetines bombas, taikydama į Basharo al-Assado režimui nepalankius opozicijos atstovus.

Pirmadienį paskelbtoje žmogaus teisių stebėtojų (Human Rights Watch) ataskaitoje sakoma, kad tarptautine konvencija uždrausti kasetiniai sprogmenys nuo sausio 26 dienos buvo panaudoti per mažiausiai 14 atakų penkiose provincijose.

Human Rights Watch sako, kad per tas atakas žuvo bent 37 civiliai, tarp jų šešios moterys ir devyni vaikai, o dar dešimtys buvo sužeisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius