Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujasis „al-Qaedos“ lyderis: Osama bin Ladenas buvo rūpestingas ir malonus

Paviešintame naujojo teroristinio tinklo „Al-Qaeda“ lyderio Aymano al-Zawahiri vaizdo įraše Osama bin Ladenas apibūdinamas kaip „rūpestingas“ ir „malonus“ asmuo. Naujuoju teroristų vadu tapęs šių metų gegužę, po to, kai O.bin Ladenas buvo nukautas Pakistane, A.al-Zawahiri taip pat tikino, kad buvęs organizacijos vadovas buvo „jautrus žmogus“.
Aymanas al-Zawahiris
Aymanas al-Zawahiris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vaizdo įrašas, pavadinimu „Dienos su imamu: pirmoji dalis“, trunka apie 30 minučių. Jis paviešintas džihadistų internetiniuose tinklalapiuose. Įraše A.al-Zawahiri taip pat teigia sukūręs šį įrašą norėdamas parodyti „žmogiškąją“ O.bin Ladeno pusę ir papasakoti žmonėms apie jo didelę ištikimybę.

„Žmonės nežino, kad šis vyras buvo rūpestingas, švelnus, malonus, kad jis turėjo jausmus, net kai jo gyvenimas buvo sunkus, – vaizdo įraše kalba naujasis „Al-Qaedos“ vadovas, apsivilkęs baltą mantiją ir turbaną bei sėdintis priešais žalią užuolaidą. – Niekada nematėme tokio žmogaus, kaip jis.“

A.al-Zawahiri su O.bin Ladenu susipažino 1980-aisiais Pakistane. Čia jie abu rėmė pajėgas, kovojusias prieš Sovietų Sąjungos karius Afganistane. Dabartinis „Al-Qaedos“ lyderis laiką, praleistą su O.bin Ladenu, pavadino „garbe“.

Vaizdo įraše jis taip pat prisimena, kaip O.bin Ladenas reagavo į naujienas, kad buvo nužudyti  keli A.al-Zawahiri šeimos nariai. Esą O.bin Ladenas „su ašaromis akyse“ atėjo ir apkabino A.al-Zawahiri.

Žmonės nežino, kad šis vyras buvo rūpestingas, švelnus, malonus, kad jis turėjo jausmus, net kai jo gyvenimas buvo sunkus.

Jis taip pat pridūrė, kad O.bin Ladenas buvo atsidavęs savo vaikams ir skyrė daug dėmesio jų išsilavinimui, nepaisant nuolatinio kraustymosi iš vienos vietos į kitą. Nužudytasis „Al-Qaedos“ lyderis esą buvo pasamdęs mokytoją, grasinusį vaikus mušti su pagaliu, kad išmokytų juos Koraną.

Pasak A.al-Zawahiri, O.bin Ladenas nenorėjo, kad būtų pamiršti tie, kurie įvykdė rugsėjo 11-osios išpuolius, nusinešusius bemaž 3 tūkst. žmonių gyvybes.

Apžvalgininkų įsitikinimu, šis vaizdo įrašas išplatintas siekiant padidinti A.al-Zawahiri populiarumą – pabrėžiant jo artimus ryšius su žuvusiu teroristinio tinklo vadovu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius