Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujasis Kanados gynybos ministras – kietuolis sikhas Sajjanas

Naujasis Kanados gynybos ministras žiniasklaidos jau pakrikštytas „kietuoliu“. Harjitas Sajjanas beveik vienas pakeitė Kanados žvalgybos darbą Afganistane, tačiau prieš savo karjerą gynybos sektoriuje sikhų religijos atstovas buvo susidėjęs ir su pavojingais asmenimis, rašo news.vice.com.
Harjitas Sajjanas
Harjitas Sajjanas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ministras Kanada

„Tai nebuvo religijos dalis. Tai buvo tapatybės paieškos“, – aiškino H.Sajjanas, kuriam dirbant su Vankuverio policija teko gatvėse suiminėti ir buvusius savo bičiulius, tapusius gaujų nariais.

Tiesa, H.Sajjanas – ne vienintelis sikhas naujojo Kanados vadovo Justino Trudeau kabinete. Jų net keturi. Net didžiausią sikhų populiaciją turinčioje Indijoje sikhų ministrų šiuo metu tėra du.

H.Sajjanas – išskirtinė figūra jų tarpe. Pulkininkas leitenantas, tarnavęs Bosnijoje ir Hercegovinoje, Afganistane, kur kovėsi su Talibano režimu ir prisidėjo prie puikaus Kanados žvalgybininkų darbo.

„Žmonės kovėsi Talibano gretose, nes jie buvo pavargę nuo korupcijos. Mes išjudinome tikrą širšių lizdą ir buvome atakuojami kiekvieną dieną“, – interviu „Vancouver Sun“ pasakojo H.Sajjanas.

Jau anksčiau dirbęs su vaikais ir jaunimu, viliodamas juos iš gaujų, sikhų karys pasinaudojo šia praktika ir atbaidydamas jaunimą nuo Talibano gretų.

Pietų Vankuveryje kandidatavęs H.Sajjanas surinko 48 procentus balsų ir užtikrintai įveikė savo konkurentą iš konservatorių partijos. Nenuostabu, kad jam buvo patikėtas toks atsakingas postas J.Trudeau ministrų kabinete.

Tiesa, dabar H.Sajjano laukia nauji iššūkiai. „Stengsiuosi įsigilinti į visą informaciją ir priimti teisingą sprendimą“, – sakė sikhų religijos atstovas, ketinantis keisti Kanados taktiką kovoje su „Islamo valstybės“ grėsme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius