-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Naujasis Londono meras kartu su premjeru agituos prieš „Brexit“

Naujasis Didžiosios Britanijos sostinės meras leiboristas Sadiqas Khanas suvienijo jėgas su premjeru Davidu Cameronu ir drauge ragins britus kitą mėnesį vyksiančiame referendume balsuoti prieš šalies pasitraukimą iš Europos Sąjungos.
Sadiqas Khanas
Sadiqas Khanas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

S.Khanas pirmadienį kartu su D.Cameronu, kuris yra Konservatorių partijos lyderis, pasirodys keliuose referendumo kampanijos reginiuose.

Likus mažiau nei mėnesiui iki birželio 23-osios plebiscito, kuriame britai spręs dėl tolesnės šalies narystės 28 valstybių Bendrijoje, agitacinė kampanija įgauna vis didesnį pagreitį.

Premjeras yra nepavydėtinoje situacijoje, nes jo partijoje smarkiai nesutariama narystės Europos Sąjungoje klausimu, o keli įtakingi kabineto nariai atvirai ragina britus balsuoti už pasitraukimą iš Bendrijos.

S.Khanas, kuris prisijungs prie D.Camerono jam keliaujant po šalį „Brexit“ priešininkų kampanijos autobusu su šūkiu „Britanija stipresnė Europoje“, sakė, kad šis klausimas yra svarbesnis už jo ir premjero politinius nuomonių skirtumus.

Leiboristų partijos lyderis Jeremy Corbynas atsisakė pasirodyti kartu su D.Cameronu, nors jie laikosi tos pačios pozicijos „Brexit“ klausimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius