Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujasis Prancūzijos radikalų galvos skausmas – aktyvi ir nevaldoma dukterėčia

Išstūmusi iš partijos lyderių gretų savo tėvą Marine Le Pen tikėjosi, kad pagaliau perims Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų „Nacionalinio fronto“ partijos kontrolę. Planus netikėtai sujaukė politinį aktyvumą pradėjusi demonstruoti dukterėčia, rašo politico.eu.
Marion Le Pen
Marion Le Pen / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.
Temos: 1 Prancūzija

26 metų Marion Marechal Le-Pen pradėjo demonstruoti tokią politinės minties nepriklausomybę, kuri ima erzinti vyresniuosius jos giminaičius ir partijos senbuvius.

„Nacionalinio fronto“ lyderės Marine Le Pen dukterėčia pradėjo kenkti partijos įvaizdžiui, viešai deklaruodama paramą liberaliai ekonomikai ar lankydamasi įvairių socialinių grupių renginiuose, kurie nedera su partijos ideologine linija.

Tiesa, problema tapo ne tik nekontroliuojami M.Marechal Le-Pen pasisakymai, bet ir tai, kad ji sulaukia ir vis daugiau eilinių partijos narių palaikymo. Tai ypač matoma pietinėje šalies dalyje.

„Tai nėra krizė. Niekas nemano, kad Marion ketina varžytis prezidento rinkimuose 2017 ar net 2022 metais“, – aiškino „Nacionalinio fronto“ viceprezidento Floriano Philippot patarėjas Betrandas Dutheilis de la Rochere.

„Bet susiduriame su rizika, kad mūsų rinkėjams bus sudarytas įvaizdis, jog varžosi dvi Nacionalinio fronto versijos, kai išties tėra viena“, – tikino jis.

Pabodo respublikos vertybės

Marion savo politine kryptimi pasuko dar būdama 22 metų, kai pateko į Prancūzijos parlamento žemuosius rūmus. Stipri patarėjų komanda jai padėjo aktyviai dalyvauti visuose „Nacionalinio fronto“ politiniuose procesuose.

Po gruodžio mėnesio pralaimėjimo regioniniuose rinkimuose Marine Le Pen pasitraukus iš viešosios erdvės, jos dukterėčia pasinaudojo proga ir ėmė iniciatyvą į savo rankas.

„Aš jau pavargau ir man bloga nuo respublikos vertybių“, – tėškė ji tiesioginio televizijos eterio metu. Respublikos vertybės Prancūzijoje asocijuojasi su pilietinėmis laisvėmis ir demokratijos garantija, tad toks pasisakymas turėjo gerokai nustebinti tuos, kurie laikė „Nacionalinį frontą“ valstybiškai mąstančia partija.

Šis pasisakymas sugriovė ir Marine Le Pen pastangas kurti įvaizdį, jog „Nacionalinis frontas“ neabejoja Prancūzijos demokratijos pagrindais ir yra patikima partija.

Vida Press nuotr./Marine Le Pen
Vida Press nuotr./Marine Le Pen

Marion pabandė paneigti kalbas apie jos priešišką valstybei nusiteikimą, tačiau jau po kelių dienų dalyvavo rojalistų eitynėse, kurias rengė su antisemitizmu siejami asmenys.

Partijos strategai aiškino kad tai tėra jaunos merginos asmeninis apsisprendimas. „Jei ji viešai pareikštų, kad nori ginti monarchijos idėją, tai būtų kita kalba, tačiau dabar taip nėra“, – tikino F.Philippot.

Tiesa, tokie išsišokimai gerokai suerzino jos tetą Marine. „Marion dėka, aš negaliu suvienyti partijos“, – vienoje televizijos laidoje prasitarė „Nacionalinio fronto“ lyderė.

Dvi valdingos moterys – dvi partijos?

Partijos strategai labiausiai baiminasi, kad aktyvi jaunoji politikė sukurs alternatyvų įvaizdį, kuris suskaldys partijos rėmėjus. Marion Le Pen palaiko ekonominį liberalizmą, socialine prasme yra konservatorė, o save tapatina su šalies pietinėje dalyje gyvenančiais prancūzais.

Tuo metu Marine Le Pen save sieja su šiaurinėje dalyje gyvenančiais prancūzais ir kelia klausimą, ar Prancūzija turėtų atsisakyti euro.

„Scanpix“/AP nuotr./Marion Marechal-Le Pen ir Marine Le Pen
„Scanpix“/AP nuotr./Marion Marechal-Le Pen ir Marine Le Pen

Be to, Marion palaiko krikščioniškų vertybių gynybą ir tokiu būdu atbaido sekuliarius partijos rėmėjus. Ji netgi dalyvavo Gruzijoje vykusiame Pasauliniame šeimų kongrese, kur buvo kalbama apie tradicinių vertybių sklaidą ir priešinimąsi abortų legalizavimui.

Į platesnę rinkėjų auditoriją besitaikančiai Marine Le Pen toks dukterėčios žingsnis, kurį ji atliko nepasitarusi – dar vienas peilio dūris į nugarą.

Kol kas teta vis dar taikstosi su dukterėčios akibrokštais, tačiau nesėkmė prezidento rinkimuose gali pakeisti šią situaciją. Tada „Nacionalinio fronto“ lauktų dideli neramumai, o galbūt net ir skilimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius