Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauji Kremliaus parankiniai: suformuotas Balkanų kazokų būrys

Juodkalnijos Kotoro mieste rugsėjo mėnesį viešai pristatytas naujas Kremliaus projektas – Balkanų kazokų būrys, skelbia Laisvosios Europos radijas.
Kazokas
Kazokas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Serbija Kazokai

Naujojo būrio vadu tapo generolas Viktoras Zaplatinas. Rusas, kuriam kreipiantis į savo būrio narius teko naudotis vertėjo pagalba, skelbė, kad tai viso pasaulio slavų ir ortodoksų susivienijimo ženklas.

„Ortodoksų pasaulis yra vienas pasaulis. Štai stovime mes – serbai, juodkalniečiai, rusai, baltarusiai“, – aiškino V.Zaplatinas, šalia kurio šventinimo ceremoniją atliko dvasininkas Momčilo Krivokapičius.

Šalia stoviniavo iš Rusijos atvykę „Naktinių vilkų“ gaujos baikeriai, kurių vadas Aleksandras Zaldostanovas yra artimas prezidento Vladimiro Putino bičiulis.

Balkanų kazokų būrys, kaip skelbiama, vienija karius iš Serbijos, Bosnijos ir Hercegovinos serbus, Juodkalnijos, Makedonijos, Bulgarijos ir net Graikijos piliečius. Šio būrio tikslas nėra viešai skelbiamas.

Kazokų būriai ir „Nakties vilkų“ gaujos baikeriai aktyviai veikė Krymo aneksijos metu.

Nuo XVII amžiaus pradžios Rusijoje susiformavę kazokų būriai turi labai mažai ryšių su Balkanų regionu. Po 1917 metų bolševikų revoliucijos dalis kazokų išties buvo patraukę į Balkanus, tačiau greitai išvyko prieglobsčio į Vakarų Europą.

Pagrindinė kazokus vienijanti organizacija Serbijoje suformuota tik 2011 metais ir įkurta Rusijos iniciatyva.

Savo tinklalapyje ši organizacija pabrėžia, kad Vakarų vertybės jai yra „tolimos ir atgrasios“, o „Putino Rusija yra kaip saulės spindulys tamsoje, gaubiančioje Balkanų žmones“.

Organizacijos tikslu yra įvardinamas „destruktyvių ir antiserbiškų jėgų stabdymas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius