-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nauji neramumai – Vengrijoje?

Pilietiniai neramumai vis labiau plinta Rytų Europoje. Prieš valdžią nukreipti protestai jau sukrėtė Lietuvą ir Bulgariją, o dabar tai gresia ir Estijai bei Vengrijai.
Sulaikymas prie Seimo
Per Europą ritasi protestų banga. Dabar jie grasina Estijai ir Vengrijai. / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Praeitą penktadienį riaušės kilo Vilniuje prie Seimo rūmų, mitinguotojų siautėjimas praėjusią savaitę sukrėtė ir Latvijos sostinę Rygą bei Bulgarijos sostinę Sofiją. Manoma, kad pavyzdžiu šiems siautėjimams galėjo tapti ir praėjusių metų pabaigoje Atėnuose įvykę anarchistų susidūrimai su policija.

Dabar baiminamasi, kad panaši situacija gali pasikartoti ir Estijoje bei Vengrijoje, kur kasdien didėja nepasitenkinimas valdžia, rašoma tinklalapyje euobserver.com. Ekspertai teigia, kad Vengrijoje padėtis yra „labai nestabili“ ir kad bene pagrindinė priežastis, kodėl nerašoma apie smurto protrūkiais besibaigiančius protestus šioje šalyje yra tai, kad tai čia tampa kone įprastu reiškiniu. Tinklalapyje rašoma, kad riaušės čia nesibaigia nuo 2006 metų, o per nacionalines šventes susirėmimai vyksta periodiškai.

Ekspertas padėtį Vengrijoje lygina su Graikija – neramumai čia kyla ne tik dėl visą pasaulį apėmusios ekonominės krizės, bet ir dėl smarkiai smukusio nepasitikėjimo Vyriausybe ir ypač premjeru. Taip pat pažymima, kad čia egzistuojančios kraštutinės dešiniosios jėgos turi šansų pakliūti į parlamentą, ir tai daro situaciją Vengrijoje dar nestabilesne.

 

 

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius