Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujoji ES sutartis 27-ioms ES valstybėms yra per „sunki“ užduotis, sako Prancūzijos premjeras

Prancūzijos ministras pirmininkas Fancois Fillonas (Fransua Fijonas) antradienį pareiškė, jog labiau tikėtina, kad naujajai Prancūzijos ir Vokietijos siūlomai Europos Sąjungos (ES) sutarčiai pritars 17 šalių, o ne 27 Bendrijos narės.
Europos sąjungos vėliava
Europos sąjungos vėliava / „Scanpix“ nuotr.

„Vokietija norėtų, kad sutartį pasirašytų 27 šalys, bet mes manome, kad tai būtų sunku“, – remiantis pavardės nenorėjusiu skelbti šaltiniu, sakė F.Fillonas, susitikęs su prezidento Nicolas Sarkozy valdančiosios partijos deputatais.

„Mes pamėginsime penktadienį Europos Taryboje, bet jeigu nebus vieningo sprendimo, mes tai darysime su 17 šalių numatytu laiku iki 2012 metų kovo“, – sakė F.Fillonas prieš lemtingą ES viršūnių susitikimą ketvirtadienį ir penktadienį Briuselyje.

„Kalbėti apie euro zonos ekonominį valdymą, kurio (prezidentas) Nicolas Sarkozy  siekė daug metų, (reiškia) kalbėti apie biudžeto discipliną, augimą ir konkurencingumą“, – sakė F.Fillonas.

N.Sarkozy ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel pirmadienį paskelbė apie planus paruošti naują ES sutartį, kurioje būtų numatyti griežtesni reikalavimai biudžetų formavimui ir sankcijos reikalavimų nesilaikančioms šalims.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius