Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujojoje Zelandijoje po galingo žemės drebėjimo paskelbta nepaprastoji padėtis

Naujosios Zelandijos mieste Kraistčerče po šeštadienio naktį įvykusio galingo žemės drebėjimo paskelbta nepaprastoji padėtis.
Žemės drebėjimas smarkiai apgadino daugelį Kraistčerčo pastatų.
Žemės drebėjimas smarkiai apgadino daugelį Kraistčerčo pastatų. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

7,4 balo stiprumo požeminiai smūgiai buvo užfiksuoti netoli antrojo pagal dydį šalies miesto – Kraistčerčo. Po pirmųjų smūgių pasikartojo keli silpnesni, kurių galingumas siekė 5,7 balo. Per drebėjimą buvo apgriauta daug pastatų ir tiltų, kai kur nutrūko elektros energijos tiekimas, buvo pažeistos vandentiekio, dujotiekio ir kanalizacijos komunikacijos, praneša „Associated Press“.

Nors žemės drebėjimas padarė daug materialinių nuostolių, tačiau žmonių aukų, pirminiais duomenimis, buvo išvengta. Rimtas traumas patyrė tik du žmonės. Kaip sakė Kraistčerčo ligoninės atstovė Michele Hider, ant vieno vyriškio užkrito namo kaminas, o ant kito – stiklo šukės.

Miesto meras Bobas Parkeris pripažino, kad pastatų ir infrastruktūros objektų pažeidimai yra daug rimtesni, nei buvo manoma iš pradžių. Pirminiais duomenimis, žemės drebėjimo padaryti nuostoliai gali siekti 1,44 mlrd. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius