Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 06 /11:07

Naujuoju Prancūzijos premjeru paskirtas Bernard'as Cazeneuve'as

Prancūzijos vidaus reikalų ministras Bernard'as Cazeneuve'as antradienį buvo paskirtas vadovauti vyriausybei, atsistatydinus premjerui Manueliui Vallsui, siekiančiam tapti socialistų kandidatu į prezidento postą, paskelbė prezidentūra.
Bernard'as Cazeneuve'as
Bernard'as Cazeneuve'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

B.Cazeneuve'as, vadovavęs saugumo pajėgų atsakui į Prancūzijoje per pastaruosius dvejus metus įvykdytą virtinę džihadistų išpuolių, nusinešusių daugiau kaip 230 žmonių gyvybių, perims socialistų vyriausybės vairą iki birželį vyksiančių parlamento rinkimų.

Taip pat prognozuota, kad M.Vallsą gali pakeisti dabartinė sveikatos apsaugos ministrė Marisol Touraine, bet taip neatsitiko.

Naujam premjerui lieka dirbti šešis mėnesius iki kitų parlamento rinkimų.

Premjeru B.Cazeneuve'as buvo paskirtas M.Vallsui anksti antradienį įteikus prezidentui Francois Hollande'ui atsistatydinimo pareiškimą. Prezidentūra paskelbė, kad M.Vallso atsistatydinimas buvo priimtas.

„Respublikos prezidentas paskyrė Bernard'ą Cazeneuve'ą premjeru ir paprašė jo suformuoti naują vyriausybę“, – sakoma pareiškime.

Pastaruosius pustrečių metų premjero poste dirbęs M.Vallsas apie savo kandidatavimą paskelbė pirmadienį. Jis nurodė, kad atsistatydins ir mėgins suvienyti susiskaldžiusią kairiąją stovyklą prieš sausį įvyksiančius Socialistų partijos pirminius rinkimus.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Manuelis Vallsas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Manuelis Vallsas

Kovingai nusiteikęs 54 metų M.Vallsas sakė ketinantis mesti iššūkį konservatyviajai opozicijai ir kraštutiniam dešiniajam Nacionaliniam frontui. Kaip rodo apklausos, abi šios stovyklos dabar yra populiaresnės už socialistus.

Prezidentas socialistas F.Hollande'as praeitą ketvirtadienį paskelbė, kad nesieks būti perrinktas po savo pirmosios kadencijos, ir atvėrė galimybę M.Vallsui mėginti tapti nauju kairiųjų vėliavnešiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius