Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nazarbajevas atsisakė „tautos lyderio“ statuso

Kazachstano prezidentas Nursultanas Nazarbajevas atsisakė ketvirtadienį pasirašyti įstatymo projektą, kuris suteiktų jam „tautos lyderio“ statusą ir įgaliojimus iki gyvos galvos kontroliuoti šalies politiką.
Nursultanas Nazarbajevas
Nursultanas Nazarbajevas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Gegužę parlamentas priėmė įstatymo pataisas, pagal kurias valstybinės institucijos turi derinti savo siūlymus su N.Nazarbajevu ir po jo atsistatydinimo, o turto neliečiamybės garantijos taikomos ir jo šeimos nariams.

„Šiuo metu Kazachstanas pirmininkauja Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijai, vadovauja kai kuriems kitiems regiono susivienijimams. Mes turime branginti tokį pasitikėjimą ir deramai vykdyti šią garbingą misiją“, – perskaitė diktorius N.Nazarbajevo kreipimąsi į šalies piliečius ir deputatus.

„Remdamasis tuo, ką išdėsčiau, prašau jus, gerbiamieji Senato ir Mažiliso deputatai, teisingai suprasti mano poziciją dėl atsisakymo pasirašyti atsiųstus man įstatymus, – sakoma kreipimesi. – Aš nuoširdžiai dėkoju kazachstaniečiams už paramą ir mano darbo įvertinimą. Drauge aš manau, kad tautos lyderio statuso negalima įgyti tik įstatymo raide, dekretais ir kitais teisiniais aktais.“

N.Nazarbajevas valdo naftos turtingą šalį nuo 1990 metų ir birželį jam sukanka 70 metų. Jis dar nepasakė, ar ketina dalyvauti eiliniuose 2012 metų prezidento rinkimuose, ir nenurodė savo įgaliojimų perėmėjo.

Vakarai nepripažino demokratiškais nė vienų rinkimų Kazachstane.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius