Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2016 10 25 /12:13

Nelaimė Australijos pramogų parke: žuvo 4 žmonės

Australijoje keturi žmonės žuvo antradienį per nelaimingą atsitikimą populiariame pramogų parke „Dreamworld“ šalies rytinėje pakrantėje, veikiausiai sugedus vienam vandens atrakcionui ir apvirtus plaustui, pranešė policija.
Nelaimė „Dreamworld“ pramogų parke
Nelaimė „Dreamworld“ pramogų parke / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Australija

„Šiuo metu galiu patvirtinti, kad per šį incidentą žuvo keturi suaugusieji“, – žurnalistams sakė Kvynslando policijos atstovas Toddas Reidas Gold Kouste ir pridūrė, kad nelaimingas įvykis nutiko ant atrakciono „Thunder River Rapids“.

Kvynslando greitosios pagalbos pareigūnas Gavinas Fulleris nurodė, kad žuvo du vyrai ir dvi moterys, kuriems buvo nuo 32 iki šiek tiek daugiau kaip 40 metų. Jų tautybės nebuvo atskleistos.

Atrakcione, kuriuo lankytojai plaukia apskritais šešiaviečiais plaustais, užkeliamais į viršų konvejerio, „įvyko kažkoks gedimas ir du žmonės buvo išstumti iš atrakciono, o kiti du buvo prispausti“, – žurnalistams sakė G.Fulleris.

Dienraštis „Gold Coast Bulletin“ rašo, kad iš atrakciono buvo išleistas vanduo, nes stengtasi išgelbėti įstrigusius žmones, bet tai nepadėjo.

VIDEO: Australijoje pramogaudami atrakcione žuvo keturi žmonės

1981 metais atidarytas pramogų parkas „Dreamworld“ savo pranešime sakė, kad „stengiasi kuo greičiau nustatyti faktus dėl incidento ir glaudžiai bendradarbiauja su pagalbos tarnybomis ir policija“.

Šiame pramogų parke veikia per 40 vandens kaskadų ir kitokių atrakcionų.

Po tragiško incidento „Dreamworld“ pramogų parkas, esantis Kvynslando valstijos kurortiniame Gold Kousto regione, liks uždarytas bent iki trečiadienio.

Iš oro filmuotoje medžiagoje buvo matyti prie atrakciono „Thunder River Rapids“ dirbantys paramedikai.

„Parko „Dreamworld“ prioritetas yra su šia tragedija susijusios šeimos ir informuosime visuomenę iškart, kai paaiškės informacija“, – sakoma kompanijos pranešime.

Vienas iš liudininkų, kuris ruošėsi eiti į atrakcioną, sakė, kad apsivertus plaustui „visi pradėjo klykti“.

„Matėme mažą mergaitę ir manome, kad ten buvo jos mama, nes ten buvo tik ji ir jos maža sesutė, kuri buvo dar kūdikis“, nacionaliniam transliuotojui Australian Broadcasting Corporation (ABC) sakė Lia Capes (Lija Keips).

„Kalbėjausi su vienu iš vaikinų ir jis sakė, kad prieš jį buvo plaustas ar valtis, tas daiktas apsivertė ir visi klykė“, – sakė ji.

Kitas liudininkas, kuris nenorėjo būti įvardytas, dienraščiui „Gold Coast Bulletin“ sakė: „Mano sesuo ir dukterėčia buvo tame atrakcione ir jos yra sukrėstos šalia jos kojų buvo prispausta moteris.“

Atrakcionas „Thunder River Rapids“ apibūdinamas kaip šeimoms pritaikytas atrakcionas, sukuriantis „plaukimo plaustu per upės slenksčius“ įspūdį, kur žmonės „keliauja putotu vandens taku pro „Gold Rush Country“ iki 45 km per val. greičiu per neramius upės slenksčius“.

„Dreamworld“ yra didžiausias Australijos pramogų parkas, kuriame, kaip teigiama, yra didžiausi ir greičiausi atrakcionai šalyje. Parką valdo pramogų įmonė „Ardent Leisure Group“.

Gold Kousto meras Tomas Tate'as sakė, kad tai yra „labai liūdna diena mūsų miestui“.

„Mintimis esame su nukentėjusiųjų šeimomis ir ten esančiais pagalbos tarnybų darbuotojais. Tikrai liūdna diena visiems“, – feisbuke pridūrė T.Tate'as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius