-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nelsonas Mandela pripažintas labiausiai pagarbos vertu pasaulio žmogumi

Nelsonas Mandela pripažintas labiausiai gerbiamu planetos žmogumi, tai atskleidė amerikiečių „Reputation Institute“ 25 šalyse surengtos apklausos rezultatai. Apklausoje dalyvavo 50 tūkst. žmonių, pranešama tinklalapyje lenta.ru.
Nelsonas Mandela
Nelsonas Mandela / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Reputation Institute“ pasiūlė savo respondentams 100 balų sistemoje įvertinti savo susižavėjimą, meilę, pagarbą ir pasitikėjimą viešais asmenimis. 78,5 proc. respondentų savo palankumą parodė pirmajam juodaodžiui PAR prezidentui N.Mandelai.

Antroji vieta atiteko šveicarų tenisininkui Rogeriui Federeriui. Jis garsėja ne vien sportiniais pasiekimais, bet ir labdaringa veikla. R.Federeris ne kartą padėjo stichijos nelaimių aukoms trečio pasaulio šalyse, taip pat yra įsteigęs pagalbos neįgaliems sportininkams fondą.

Į sąrašą taip pat pateko milijardierius Billas Gatesas – 3-ioji vieta, buvęs „Apple“ vadovas Steve'as Jobsas – 6-oji vieta, ir socialinės svetainės „Facebook“ įkūrėjas Markas Zuckerbergas – 20-oji vieta.

Į pagarbos vertų politikų sąrašą pateko JAV prezidentas Barackas Obama – 14-oji vieta, ir britų premjeras Davidas Cameronas – 34-oji vieta.

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas ir premjeras Vladimiras Putinas šiame sąraše yra greta – 43-ioje ir 44-oje vietose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius