-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nemcovas ir Lugovojus pradėjo kovą dėl Sočio mero posto tarpusavio kaltinimais

Rusijos opozicinio judėjimo „Solidarumas“ vienas pirmininkų Borisas Nemcovas ir ultranacionalistinei Rusijos liberalų demokratų partijai (RLDP) atstovaujantis Andrejus Lugovojus, pareiškę ketinimą kovoti dėl Sočio mero posto, pasikeitė vienas su kitu „komplimentas“.
Andrejus Lugovojus
Andrejus Lugovojus / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Solidarumas Sočis

„Čia galima pasakyti tik viena. Jeigu jis balotiruosis į Sočio merus, aš atsargiai gersiu arbatą. Ir visiems miesto gyventojams patariu daryti tą patį", – penktadienį sakė B.Nemcovas, komentuodamas pranešimus, kad A.Lugovojų RLDP gali iškelti kandidatu į Sočio mero postą.

Londonas kaltina buvusį KGB agentą A.Lugovojų, kad jis įbėrė Aleksandrui Litvinenkai į arbatos puodelį polonio, nuo kurio jis mirė. Pats A.Lugovojus visus šiuos kaltinimus neigia. Rusija atmetė Didžiosios Britanijos prašymą jį išduoti.

2006 metų lapkričio 23 dieną A.Litvinenka, kuris taip pat buvo KGB agentas, mirė Londono ligoninėje po apnuodijimo radioaktyviuoju poloniu.

A.Lugovojus, atsakydamas į B.Nemcovo pareiškimą, pažymėjo: „Aš negaliu rimtai vertinti nei Nemcovo, nei „Solidarumo“, kuriems – kuo blogiau Rusijoje, tuo geriau jiems“.

„Jeigu Sočio gyventojai vietoj spalvingos olimpiados nori turėti Kijevo Maidaną (Nepriklausomybės aikštę), tegu kreipiasi į Nemcovą. Jo „išmintingi“ patarimai labai padėjo (Ukrainos prezidentui Viktorui) Juščenkai nuskurdinti anksčiau klestėjusią Ukrainą“, – pridūrė A.Lugovojus.

2005-2006 metais B.Nemcovas buvo neetatinis Ukrainos prezidento V.Juščenkos patarėjas.

Vienas opozicinio judėjimo „Solidarumas“ pirmininkų B.Nemcovas ketvirtadienį pareiškė, kad galutinai apsisprendė balotiruotis į Sočio mero postą, ir jau pateikė būtinus dokumentus miesto rinkimų komisijai.

„Aš nusprendžiau dalyvauti mero rinkimuose ir eisiu iki galo. Aš vertinu savo galimybes rinkimuose taip, kad jeigu įvyks stebuklas ir rinkimai vyks sąžiningai, mes turime visas galimybes juos laimėti“, – sakė B.Nemcovas „Solidarumo“ biuro išvažiuojamajame posėdyje.

Savo ruožtu Valstybės Dūmos deputatas A.Lugovojus anksčiau pranešė, kad galimą partijos dalyvavimą Sočio miesto mero rinkimuose ketvirtadienį svarstė Dūmos liberalų demokratų frakcija. Galutinį sprendimą dėl RLDP kandidato iškėlimo rinkimuose priims partijos aukščiausia taryba. .

„Manau, kad jis bus priimtas kitą savaitę“, – sakoma penktadienį išplatintame A.Lugovojaus komentare.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius