Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 30 /14:38

Paliaubos Sirijoje nesilaikė ilgai: netoli Damasko kilo susirėmimai

Nepaisant vidurnaktį visoje Sirijoje įsigaliojusių paliaubų, penktadienį netoli Damasko kilo vyriausybinių pajėgų ir opozicijos kovotojų susirėmimai, pranešė padėtį šalyje stebinti organizacija.
Alepas dabar
Alepas dabar / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Anksčiau skelbta, kad įsigaliojus paliauboms, dėl kurių Damasko režimas ir sukilėliai susitarė tarpininkaujant Rusijai ir Turkijai, penktadienį visoje šalies teritorijoje laikosi trapi ramybė.

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) sakė, jog neaišku, kas pradėjo susirėmimus, kurie vyksta Vadi Barados regione.

„Vadi Baradoje netoli Damasko ... kilo susirėmimai, (kurie) tęsiasi; iš sraigtasparnių šaudoma į pozicijas, priklausančias opozicijai ir „Fateh al Sham Front“, – sakė SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas.

„Fateh al Sham Front“ yra buvęs „al Qaeda“ padalinys, kuris anksčiau vadinosi „al Nusra Front“. Sirijos vyriausybė nurodė, kad jis nebuvo įtrauktas į paliaubų susitarimą.

Tačiau Sirijos opozicija yra sakiusi, jog supranta, kad paliaubos turi galioti visoje Sirijoje, įskaitant rajonus, kuriuose veikia „Fateh al Sham Front“.

R.Abdel Rahmanas sakė, kad šie susirėmimai yra „paliaubų pažeidimas, tačiau neaišku, kuri šalis yra atsakinga už jų pradėjimą“.

Vienas to rajono gyventojas naujienų agentūrai AFP patvirtino, kad penktadienį ryte buvo intensyviai apšaudoma.

Anksčiau penktadienį padėtį šalyje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodė, kad gauta pranešimų apie pavienius smurto incidentus, tarp jų – vyriausybinių pajėgų ir džihadistų grupuočių susirėmimus centrinėje Hamos provincijoje, tačiau iš esmės paliaubų laikomasi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius