Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepale žuvusiųjų per žemės drebėjimą skaičius viršijo 4000

Nepale per šeštadienį įvykusį žemės drebėjimą aukų skaičiui tebeaugant, pranešta, kad žuvusiųjų yra jau 4010, sužeistųjų daugiau kaip 7500, rodo Nacionalinio nepaprastųjų operacijų centro skelbiami duomenys.
Nepalas po galingo žemės drebėjimo
Nepalas po galingo žemės drebėjimo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Jungtinės Amerikos Valstijos siunčia 10 mln. dolerių vertinamos pagalbos krovinių nukentėjusiems per žemės drebėjimą Nepale žmonėms, sakė mirties ir sugriovimų vaizdų sukrėstas valstybės sekretorius Johnas Kerry, pareiškęs „nuoširdžiausią užuojautą“ Nepalo žmonėms. 

Pagalbos organizacijos „Gelbėk vaikus“ (Save the Children) tarnautojas Bradas Kerneris pažymėjo, kad vaikams reikia paprasčiausių dalykų. Jis perspėja apie vandeniu ir ir plintančias užkrečiamas ligas, keliančias didžiulį pavojų žmonėms, kurie susigrūdę miniomis gyvena tiesiog lauke arba laikinose stovyklose.

Daugybė žmonių miega lauke, jie visi – benamiai. Kuo ilgiau jie liks lauke ir gyvens stovyklose.

„Daugybė žmonių miega lauke, jie visi – benamiai. Kuo ilgiau jie liks lauke ir gyvens stovyklose“, tuo labiau trūks švaraus vandens, sakė B.Kerneris.

„Mes stengiamės užtikrinti, kad būtų prieinama pastogė, maistas ir vanduo, – pažymėjo vaikų sveikata besirūpinančios organizacijos darbuotojas. – Dalijame kūdikių komplektus: antklodes, muilą, kitas naujagimiams reikalingas priemones; nes kaip tik jie yra jautriausi tokiomis sąlygomis“.

Pentagonas pranešė, kad per žemės drebėjimą Nepale buvo dvi JAV armijos vadinamųjų žaliųjų berečių būriai, kurie liko šalyje ir padeda paieškos ir gelbėjimo darbams.

Pasak Pentagono atstovo, pulkininko Steve Warreno, kalnuose buvo 26 JAV kariai, kurie kartu su Nepalo kariais dalyvavo mokymuose. Liko šalyje ir krovininio JAV lėktuvo C-130 11 asmenų įgula, jeigu prireiktų evakuoti amerikiečius iš nelaimės zonų.

Be to iš Kalifornijos pirmadienį išskrido d JAV karinių oro pajėgų krovininis lėktuvas C-17 su gelbėtojų komanda, kuri Nepalą turėtų pasiekti antradienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius