Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neramumai apima Prancūziją: policija susirėmė su degalų saugyklą blokuojančiais protestuotojais

Prancūzijos policija trečiadienį vandens patrankų čiurkšlėmis vaikė protestuotojus, blokuojančius vieną didelę naftos produktų bazę šalies šiaurės rytuose, kai degalinės pristigo degalų, o profesinės sąjungos išplėtė streikų bangą, tęsiantis įnirtingai kovai dėl darbo rinkos reformų.
Prancūzijos policija susirėmė su degalų saugyklą blokuojančiais protestuotojais
Prancūzijos policija susirėmė su degalų saugyklą blokuojančiais protestuotojais / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Penktadalyje Prancūzijos degalinių išsekus degalų atsargoms policija ėmėsi veiksmų, kad aktyvistai pasitrauktų iš naftos bazės Duši le Mine netoli Belgijos sienos, kuri yra blokuojama nuo ketvirtadienio.

„Jie išardė visas mūsų barikadas. Saugykla buvo atblokuota be konfrontacijos“, – sakė profsąjungos SUD vietos padalinio atstovas Willy Dansas.

„Policija įsiveržė greitai. Jie panaudojo vandens patranką. Mums susidarė įspūdis, kad jie buvo įsitempę“, – W.Dansas sakė naujienų agentūrai AFP.

Stebint apie 80 streikuojančių darbininkų, ugniagesiai užgesino liepsnojančias padangas, kuriomis buvo užblokuoti įvažiavimai į bazę.

Tame regione dauguma degalinių išpardavė paskutines atsargas, todėl vairuotojams tekdavo važiuoti į Belgiją, kad nusipirktų degalų, pasakojo vienas ten esantis AFP fotografas.

Ši blokada buvo dalis visuomenės neramumų bangos, per kurią tūkstančiai žmonių išeidavo į gatves ir kai kada griebdavosi smurto, protestuodami prieš darbo rinkos reformas, pasiūlytas itin nepopuliarios prezidentas Francois Hollande'o socialistų vyriausybės.

„Turime kovoti“ prieš tas reformas, pažymėjo W.Dansas, pridūręs, kad jam atrodo, jog šis judėjimas sulaukė didelio visuomenės palaikymo.

Antradienį įtakingas profsąjungų veikėjas Philippe'as Martinezas žadėjo, kad streikai bus tęsiami, kol bus atšaukti planuojami darbo įstatymų pakeitimai.

Bent šešios iš aštuonių Prancūzijoje veikiančių naftos perdirbimo įmonių dėl streikų ir blokadų sustabdė darbą arba sumažino gamybą.

Šie neramumai taip pat sukėlė susirūpinimą, ar pavyks sklandžiai suorganizuoti mėnesį truksiantį Europos futbolo čempionatą, kuris prasidės nuo birželio 10 dienos.

„Tai pradeda artėti prie kritinio taško“, – sakė Pascalis Barre, vadovaujantis vienai logistikos bendrovei, įsikūrusiai Puansi mieste į rytus nuo Paryžiaus.

„Pylėmės degalų praeitos savaitės pabaigoje ir šios savaitės pradžioje, bet mūsų vairuotojams reikia vėl prisipilti, o dabar tai nebeįmanoma“, – skundėsi jis.

„Jeigu nebegalėsime pristatyti prekių į parduotuves ir prekybos centrus, tai parklupdys Prancūziją“, – pridūrė P.Barre.

F.Hollande'as sakė, kad protestai yra nepriimtini ir pažadėjo išeiti iš šios aklavietės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius