Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nerono rūmuose Romoje kai kur įgriuvo lubos (nuotraukos)

Romoje Nerono statytuose Aukso rūmuose antradienį įgriuvo dalis lubų, pranešė ugniagesiai. Kol kas pranešimų apie nukentėjusius žmones negauta.
Įvykio vietoje dirba pareigūnai.
Įvykio vietoje dirba pareigūnai. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Roma

Ugniagesiai tebeieško pastato viduje galėjusių likti įkalintų žmonių, tačiau iki šiol nieko nerado, sakė gelbėjimo operacijoje dalyvaujančių ugniagesių atstovė Luca Cari.

Kaip pranešė naujienų agentūra ANSA, vienoje iš Aukso rūmų komplekso galerijų įgriuvo maždaug 60 kvadratinių metrų skliauto.

Romėnų imperatoriaus Nerono I–ajame amžiuje statyti rūmai daugeliui yra žinomi lotynišku pavadinimu „Domus Aurea“.

Iki 1999–ųjų šie rūmai išbuvo 18 metų uždaryti, baiminantis dėl pastato konstrukcijų būklės. Vos atidaryti jie tapo viena labiausiai turistų lankomų vietų Italijos sostinėje.

Tačiau šio istorijos paminklo konstrukcijos ir toliau kelia nerimą, kaip ir retkarčiais į pastatą prasiskverbiantis vanduo.

Šie rūmai, su freskomis puoštomis salėmis ir auksu inkrustuotomis jų lubomis, turėjo tapti vieno labiausiai moraliai puolusių Romos valdovų buveine. Jų kompleksas užėmė beveik 80 ha žemės ir driekėsi per keturias iš septynių Romos kalvų.

Tačiau Neronui neteko ilgai džiaugtis šiais rūmais. Jų statyba buvo užbaigta tik 68–aisiais metais – tais pačiais, kuriais imperatorius nusižudė.

Amžių amžius Aukso rūmų kompleksas išbuvo palaidotas po žemėmis ir tik prieš 500 metų jį surado tyrimus vykdę Renesanso mokslininkai.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius