Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netekėjusi Taivano lyderė baugina Kinijos valdžią

Taivano naujosios prezidentės politika yra „kraštutinė“ todėl, kad prezidentė yra netekėjusi moteris be emocinės pusiausvyros, kurią užtikrina meilė ir šeimos gyvenimas, laiške laikraščiui rašo Kinijos institucijos santykiams su šia sala narys.
Tsai Ing-wen
Tsai Ing-wen / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kinija Taivanas

Per šią griežčiausią Pekino ataką Tsai Ing-wen atžvilgiu po jos prisaikdinimo praėjusią savaitę prezidentė buvo pavadinta ydingu žmogumi ir rėksminga Taivano formalios nepriklausomybės nuo Kinijos šalininke. Kinija laiko Taivaną savo dalimi ir sako, kad panaudos net karinę jėgą, kad užkirstų kelią jo nepriklausomybei.

Tsai Ing-wen, Taivano pirmoji prezidentė moteris, Pekino buvo kritikuojama už atsisakymą atvirai paremti „vienos Kinijos principą“, pagal kurį Taivanas laikomas Kinijos dalimi. Tačiau ankstesnė kritika nebuvo tokia asmeniška.

„Analizuojant žmogišku požiūriu, kaip vienišai politikei moteriai jai trūksta emocinės meilės aplinkos, šeimos suvaržymų ar rūpesčio dėl vaikų“, – sakoma laiške, kurį parašė Wang Weixingas, Kinijos liaudies išsivadavimo armijos analitikas ir valdybos narys Asociacijoje santykiams Taivano sąsiauryje – pusiau oficialioje institucijoje, atsakingoje už kontaktus su Taivanu.

„Jos stilius ir strategija vykdant politiką nuolat krypsta emocingumo, asmeniškumo ir kraštutinumo link“, – rašo Wang Weixingas, kuris pridūrė, kad Tsai Ing-wen yra linkusi skirti pernelyg didelį dėmesį detalėms ir trumpalaikiams tikslams, o ne bendriems strateginiams sumetimams.

Šis nuomonės išdėstymas antradienį pasirodė „International Herald Leader“, kurį leidžia Kinijos oficialioji naujienų agentūra „Xinhua“, interneto svetainėje. Trečiadienį nuoroda buvo nepasiekiama, nors nebuvo aišku, ar ji buvo pašalinta. Laikraštis kol kas neatsakė į klausimus apie tai.

Wang Weixingo aprašymas prieštarauja Tsai Ing-wen ramybei, kone profesoriškai manierai ir tam laipsniui, kuriuo ji, kaip įsivaizduojama, atsižvelgia į iššūkius, tenkančius šiai 23 mln. gyventojų turinčiai salai, įskaitant būtinybę gaivinti ekonomiką ir derinti Kinijos reikalavimus su Taivane jaučiamu nepritarimu politinei sąjungai su Pekinu.

Tačiau, nors ir deklaravo nepasitenkinimą, Pekinas reaguodamas nepadidino diplomatinio, ekonominio ar karinio spaudimo, galbūt – nenorėdamas dar labiau atstumti Taivano visuomenės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius