Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 11 /2014 07 12

Japonijos pakrantėje po 6,8 balo žemės drebėjimo susidarė nedidelis cunamis

Stiprus 6,8 balo žemės drebėjimas šeštadienį paryčiais supurtė Japonijos šiaurės rytinę pakrantę netoli cunamio prieš trejus metus nuniokotos Fukušimos atominės elektrinės, tačiau šįkart susidarė tik nedidelės bangos, o po dviejų valandų cunamių pavojus buvo atšauktas, pranešė nacionalinis transliuotojas NHK.
Žemės drebėjimas Japonijoje
Žemės drebėjimas Japonijoje / Japonijos meteorologijos agentūros iliustr.

JAV Geologijos tarnyba (USGS) paskelbė, kad požeminių smūgių epicentras buvo maždaug už 129 kilometrų į pietryčius nuo Namijės miesto Fukušimos prefektūroje ir maždaug 284 kilometrų į šiaurės rytus nuo Tokijo, 4 val. 22 min. vietos (penktadienį 22 val. 22 min. Lietuvos) laiku.

Vienas Japonijos nacionalinės meteorologijos agentūros pareigūnas teigė, kad šis incidentas buvo pakartotinis smūgis po 2001 metais įvykusio 8,9 balo žemės drebėjimo. Jo židinys buvo 13 kilometrų gylyje, informavo USGS.

Bent trys žmonės buvo sužeisti per šį žemės drebėjimą Fukušimos prefektūroje, įskaitant 68 metų moterį, kuriai lūžo koja, nurodė NHK.

Po požeminių smūgių iki 20 cm cunamio bangos buvo užfiksuotos Išinomakio miesto Mijagio prefektūroje ir kitose pakrantėse Japonijos šiaurės rytuose, tačiau apie jokią didesnę žalą pranešimų nebuvo.

Tuojau po žemės drebėjimo keliuose pakrantės miestuose buvo paskelbta evakuacija, tačiau vėliau didelio cunamio pavojus buvo atšauktas, nors pareigūnai patarė žmonėms dėl visa pikta nesiartinti prie vandenyno.

Tas regionas smarkiai nukentėjo per 2011 metų kovą įvykusį itin galingą žemės drebėjimą, sukėlusį katastrofinį cunamį, kuris pareikalavo 19 tūkst. žmonių gyvybių ir sukėlė didžiausią branduolinę avariją po Černobylio katastrofos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius