Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 15 /09:32

Nicoje nuo mirtį sėjančio sunkvežimio sprukęs prancūzas Gregory Muntzer 15min: „Ten buvo vaikai, šeimos“

Prancūzas krepšinio treneris Gregory Muntzer ketvirtadienio vakarą šventė Bastilijos dieną garsiojoje Anglų promenadoje, kai Nicai smogė teroras. Užpuolikas sunkvežimiu sutraiškė mažiausiai 80 žmonių. „Aš kažko nesuprantu. Ten buvo vaikai, šeimos“, – sukrėstas 15min teigė vyras.
Gregory Muntzer\'as
Gregory Muntzer / „Facebook“ nuotr.

G.Muntzer pačios atakos momento iš arti nematė: „Mane nuo to sunkvežimio skyrė gal 300–400 metrų, tad savo akimis mačiau tik bėgančius ir verkiančius žmones. Visi šaukė: „Tai ataka, tai ataka!“ Niekas nežinojo, kas tiksliai įvyko, tad visi bėgo į visas puses.“

„Tai labai baisu. Miestui smogta itin skaudžiai. Niekas neina į paplūdimį, nesimėgauja saule sėdėdami ant rankšluosčio. Visi tiesiog verkia“, – pridūrė prancūzas.

Jis dar nesiryžo drąsiai tvirtinti, kad išpuolį įvykdė islamo ekstremistas, nors Prancūzijos pareigūnai neoficialiai jau teigia, kad sunkvežimį vairavo 31 metų tunisiečių kilmės Nicos gyventojas, gimęs Tunise. Iš Šiaurės Afrikos šalių kilę daugelis ekstremistų, surengusių atakas Paryžiuje ir Briuselyje.

15min nuotr./Išpuolis Nicoje
15min nuotr./Išpuolis Nicoje

„Juk ten buvo daug vaikų, šeimų. Aš nesuprantu, kodėl. Visame mieste kilusi panika. Tai buvo neįtikėtina, vienu metu pagalvojau, kad jaučiuosi kaip kokiame Jemene“, – pasakojo G.Muntzer'as.

Išgirdęs, kad šaukiama apie ataką, prancūzas, kuris Nicoje vaikštinėjo su trimis savo treniruojamomis krepšininkėmis, ilgai nesvarstė ir pasileido bėgti: „Tokiais momentais tau nesvarbu, kas tiksliai nutiko, tu nenori pasukti galvos, tu tiesiog bėgi.“

Gregory Muntzer: „Prieš mėnesį prasidėjo Europos futbolo čempionatas, ir viskas buvo gerai. Atvyko daugybė žmonių iš viso pasaulio. O dabar... Aš nesuprantu.“

Prancūzija, žinoma, dabar ištikta šoko, tačiau jau kyla kritikos prezidentui Francois Hollande'ui banga. Po lapkričio atakų Paryžiuje šalyje buvo paskelbta nepaprastoji padėtis, ir šalies miestuose pasirodė kariai bei policininkai.

Tačiau dabar, po kraupaus išpuolio Nicoje, akivaizdu, kad su problemomis operatyviai nesusitvarkyta.

Kita vertus, sunkvežimis, nors dabar buvo paverstas masinio naikinimo ginklu, paprastai tokiu nelaikomas, o jei užpuolikas yra vadinamasis „vienišas vilkas“, užkirsti kelią tokiems išpuoliams yra be galo sunku. Vis dėlto G.Muntzer piktas.

„Esame nepakankamai stiprūs, štai ir viskas. Be to, vis mažiau dėmesio skiriama švietimui. Tai nepadeda, nes neišsilavinę žmonės ieško savo vietos kitur“, – omenyje turėdamas į Siriją ir Iraką vykstančius prisijungti prancūzus kalbėjo vyras.

„Šiaip Prancūzijoje yra visko – ir katalikų, ir musulmonų. Keista. Jausmas toks, kad vyktų karas. Prieš mėnesį prasidėjo Europos futbolo čempionatas, ir viskas buvo gerai. Atvyko daugybė žmonių iš viso pasaulio.

O dabar... Aš nesuprantu. Ataka Nicoje buvo kitokia nei ankstesni incidentai. Į Nicą švęsti Bastilijos dieną kasmet vyksta daugybė prancūzų. Ir aš važiuoju kiekvienais metais“, – svarstė G.Muntzer.

Jis prieš mėnesį kaip tik lankėsi Nicoje ir teigė stovėjęs vietoje, kur buvo sutraiškyta ypač daug žmonių: „Man labai labai liūdna ir baisu. Žuvo vaikai ir šeimos. Tik šeimos. Jiems nesvarbu, kur pulti – oro uoste, promenadoje, koncertų salėje.“

VIDEO: Po siaubingos atakos Nicoje – gatvės nusėtos žuvusiųjų kūnais (N-18)
VIDEO: Po išpuolio Nicos gatvėse siaubo ir panikos apimti žmonės bėgo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius