Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nigerijoje per mirtininkės sprogdintojos išpuolį žuvo mažiausiai trys žmonės

Nigerijos šiaurės rytinėje dalyje per savižudės sprogdintojos išpuolį viename universitetiniame miestelyje žuvo trys žmonės, dar 15 buvo sužeisti, pirmadienį pranešė policija.
Nigerijos policija sprogimo vietoje
Nigerijos policija sprogimo vietoje / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Nigerija Terorizmas

Manoma, kad išpuolį įvykdė paauglė, detonavusi bombą Maidugūrio universiteto administracinėje dalyje esančioje mečetėje, naujienų agentūrai AFP nurodė vienas vietos gyventojas ir vienas universiteto dėstytojas.

Atsakomybės už šį išpuolį kol kas niekas neprisiėmė, bet įtariama, kad prie jo galėjo prisidėti islamistų grupuotė „Boko Haram“, kuri ir anksčiau yra pasinaudojusi jaunomis moterimis ir mergaitėmis kaip gyvomis bombomis.

Borno policijos atstovas Victoras Isuku sakė, kad prieš sprogimą prie mečetės policijos patrulis šovė į maždaug 12 metų mergaitę, bandžiusią patekti į universitetą maždaug 5 val. 15 min. vietos (6 val. 15 min. Lietuvos) laiku.

„Ji žuvo įvykio vietoje, sprogus jos kūną juosusiam savadarbiam sprogstamajam užtaisui“, – sakoma policijos pranešime.

„Netrukus po to kitas sprogimas driokstelėjo universiteto teritorijoje esančioje mečetėje, – nurodoma pranešime. – Žuvo keturi žmonės, tarp jų vienas dėstytojas ir mirtininkė sprogdintoja. Dar 15 žmonių, patyrusių įvairių sužalojimų, buvo nuvežti į Maidugūrio universitetinę ligoninę“.

Vienas pavardės nenorėjęs skelbti vietos gyventojas sakė, kad išėjęs iš kitos netoli jo namų esančios mečetės jis išgirdo du sprogimus 5 val. 25 min. vietos laiku.

„Atskubėjau į universitetą, kuris yra netoli mano namų. Įėjęs pamačiau apgriautą mečetę. Trys žmonės gulėjo negyvi, tarp jų jauna mergina, kurios kūnas buvo labai sudarkytas, – sakė anonimas. – Dar 13 maldininkų buvo sužeisti“.

Šią vietos gyventojo pateiktą informaciją patvirtino ir universiteto miestelyje gyvenantis dėstytojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius