Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nigerio dykumoje rasti 87 migrantų palaikai

Dykumoje Nigerio šiaurėje trečiadienį rasti 87 migrantų, kurie mirė nuo troškulio vos už kelių kilometrų nuo sienos su Alžyru, kūnai, pranešė šaltiniai
Sachara
Dykuma

Buvo rasti septynių vyrų, 32 moterų ir 48 vaikų palaikai, o anksčiau – penkių moterų ir mergaičių kūnai, nurodė vienas šaltinis saugumo tarnybose.

Visi tie žmonės žuvo spalio pradžioje, taip ir nesugebėję pasiekti Alžyro per žygį, kurį jie pradėjo rugsėjo pabaigoje, pridūrė šaltinis.

Vietos pagalbos organizacijos „Aghir In'man“ atstovas Al Moustapha al Hacenas patvirtino aukų skaičių ir nupasakojo, kaip buvo rasti tie kūnai.

„Lavonai buvo suirę; buvo šiurpu, – sakė jis. – Radome juos skirtingose vietose 20 kilometrų spinduliu, mažomis grupėmis – dažnai po medžiais arba saulėkaitoje. Kai kada (rasdavome) motiną ir vaikus, tačiau taip pat pavienių vaikų“, – sakė jis.

Palaikai buvo palaidoti pagal musulmonų papročius.

Nigerio pareigūnai pirmadienį sakė, jog dešimtys migrantų, daugiausiai moterų ir vaikų, mirė nuo troškulio Sacharos dykumoje anksčiau šį mėnesį.

Migrantai važiavo dviem automobiliais, tačiau jie sugedo: vienas – maždaug už 83 kilometrų nuo Arlito miesto šiaurės Nigeryje, iš kurio jie iškeliavo, o kitas – už 158 kilometrų, nurodė vienas saugumo šaltinis.

„Pirmoji mašina sugedo. Antroji grįžo į Arlitą atsarginių dalių, palikusi visus migrantus, kuriuos vežė, bet ji irgi sugedo, – pasakojo šaltinis. – Manome, kad migrantai buvo dykumoje septynias dienas, o penktąją dieną jie pradėjo palikinėti sugedusį automobilį, ieškodami šulinio.“

Tačiau 21 žmogus išgyveno, sakė šaltinis – tarp jų vyras, kuris sugebėjo pareiti į Arlitą, ir moteris, kuri buvo išgelbėta vieno vairuotojo, radusio ją dykumoje ir parvežusio į tą patį miestą.

19 kitų pasiekė Alžyro miestą Tamanrasetą, tačiau buvo išsiųsti atgal į Nigerį, pridūrė šaltinis.

Nigeris yra viena iš neturtingiausių valstybių, kurią sukrėtė kelios maisto krizės.

Libija dažniau negu Alžyras tampa migrantų iš Vakarų Afrikos tarpine stotele, jiems keliaujant per žemyną. Daugelis tų žmonių mėgina pasiekti Europą.

Jungtinių Tautų (JT) Humanitarinių reikalų koordinavimo biuras skelbia, kad mažiausiai 30 tūkst. migrantų, palikusių savo namus dėl ekonominių priežasčių, kirto Agadesą – didžiausią miestą Nigerio šiauriniame regione – nuo šių metų kovo iki rugpjūčio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius