Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Niujorko merui – laiškas su nuodais

Niujorko merui Michaelui Bloombergui atsiųstame registruotame laiške aptikta ricinos nuodų, cituodama tyrimą atlikusį šaltinį skelbia „New York Times“.
Niujorko meras ir žiniasklaidos Magnatas Michaelas Bloombergas su žmona Diana
Niujorko meras ir žiniasklaidos Magnatas Michaelas Bloombergas su žmona Diana / „Scanpix“ nuotr.

Vokas su baltais milteliais, adresuotais merui, pateko į pašto skyrių, kuris aptarnauja Niujorko būsto išsaugojimo ir plėtros organizaciją. Iki mero laiškas su nuodais nenukeliavo.

Dar vieną laišką su ricinos nuodais gavo Vašingtone įsikūrusi visuomeninė organizacija „Merai prieš nelegalius ginklus“. Aktyviu jos nariu yra Niujorko meras. Kieno vardas buvo nurodytas ant voko, nenurodoma.

Nuodingais ricinos garais dėl sąlyčio su laiškais neapsinuodijo nė vienas žmogus. Incidentus tiria Federalinių tyrimų biuras (FTB).

Laiškus su baltais milteliais, kurių sudėtyje, kaip įtariama, buvo ricina ar kiti nuodai, gavo daug politikų, valdžios pareigūnų, žiniasklaidos ir bendrovių visame pasaulyje. Dažniausiai patikrinus vokus paaiškėja, kad jų turinys nekenksmingas.

Tačiau jau nustatytas ne vienas atvejas, kai vokuose iš tiesų aptikta ricina. Tai augalo nuodai, kurie patekę į organizmą gali pražudyti, žmogus gali numirti jų įkvėpęs. Balandį tokie laiškai buvo siųsti prezidentui Barackui Obamai, senatoriui Rogeriui Wickeriui, teisėjai Sadie Holland.

Kaltinimai dėl laiškų siuntinėjimo buvo pateikti Misisipės gyventojui Paului Kevinui Curtis, tačiau jo namuose ricinos pėdsakų neaptikta. Vėliau kaltinimai pateikti jo pažįstamam Everettui Datschke, kurio namuose buvo aptikta nuodų pėdsakų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius