Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Niujorko policija areštavo pusę tūkstančio demonstrantų

Niujorko policijos pareigūnai sulaikė apie 500 akcijos „Užimk Volstritą“ (Occupy Wall Street) dalyvių, kurie šeštadienio vakarą kelias valandas buvo užtvėrę Bruklino tiltą.
Niujorko policija prieš demonstrantus.
Niujorko policija prieš demonstrantus. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip pranešė „Associated Press“, sulaikytiesiems gresia kaltinimai chuliganiškais veiksmais ir kitais teisės pažeidimais.

Policijos atstovai pareiškė, kad pareigūnai daugybę kartų paragino demonstrantus pasitraukti nuo važiuojamosios kelio dalies ir persikraustyti ant šaligatvių, tačiau daugelis nepakluso, dėl to teko pradėti sulaikymus.

Laikraštis „The New York Times“ pranešė, kad tarp sulaikytųjų – ir neetatinė leidinio reporterė Natasha Lennard. Vėliau ji buvo paleista į laisvę.

Akcija „Užimk Volstritą“ prasidėjo rugsėjo viduryje. Demonstrantai įsirengė palapinių miestelį greta Niujorko biržos ir nuolat Volstrite rengia įvairias protesto akcijas, taip išreikšdami savo nepasitenkinimą dėl finansininkų godumo, socialinės nelygybės, valstybės pagalbos bankams, hipotekos krizės ir kitų neigiamų socialinių reiškinių.

Dar apie 80 demonstrantų buvo sulaikyta rugsėjo 25 dieną, o policijos pareigūnai sulaukė kaltinimų dėl neadekvataus jėgos panaudojimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius