-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Niujorko „policininkas kanibalas“ paleistas iš kalėjimo

Buvęs Niujorko policininkas, pripažintas kaltu dėl planų grobti jaunas moteris – įskaitant jo žmoną – ir valgyti jų mėsą, antradienį buvo paleistas iš kalėjimo, kai federalinis teisėjas panaikino anksčiau paskelbtą nutartį.
Gilbertas Valle'as
Gilbertas Valle'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

28 metų Gilberto Valle'o, praminto „policininku kanibalu“, sensacingos bylos makabriškos detalės buvo atsidūrusios „Didžiojo obuolio“ bulvarinių laikraščių dėmesio centre ir skelbtos pasaulio žiniasklaidos pirmuosiuose puslapiuose.

Prisiekusieji jį pripažino kaltu praeitų metų kovą, o buvusiam pareigūnui grėsė įkalinimas iki gyvos galvos, tačiau jis buvo paleistas dėl įrodymų stygiaus, praleidęs už grotų tik 21 mėnesį.

G.Valle'as dalydavosi internete ekstremaliomis seksualinėmis fantazijomis, naršydamas tinklalapius, pritaikytus vadinamosios mirties pornografijos entuziastams. Jis dalyvaudavo interneto pašnekesiuose apie šiurpius scenarijus kankinti ir žudyti moteris bei valgyti jų mėsą, nors buvęs policininkas teigė, kad tie pokalbiai niekaip nebuvo susiję su tikrove.

Buvęs policininkas buvo sudaręs išsamų savo potencialių aukų sąrašą, į kurį įtraukė savo drauges ir žmoną – jųdviejų vaiko motiną, kuri dėl savo sutuoktinio elgesio galiausiai kreipėsi į Federalinį tyrimų biurą (FTB) ir liudijo prieš jį teisme.

Jis dalyvaudavo interneto pašnekesiuose apie šiurpius scenarijus kankinti ir žudyti moteris bei valgyti jų mėsą.

Tačiau 118 puslapių nutartyje federalinis teisėjas Paulas Gardephe'as nurodė, jog joks faktinis nusikaltimas nebuvo įvykdytas, kad ir kokios būtų sukrečiančios G.Valle'o „iškrypėliškos ir ištvirkėliškos“ fantazijos.

„Niekas nebuvo pagrobtas, nebuvo įvykdytas joks mėginimas pagrobti – nebuvo imtasi jokių žingsnių realiame pasaulyje, o ne internete, siekiant ką nors pagrobti“, – pažymėjo teisėjas.

„Nors Valle'o iškrypėliški ir ištvirkėliški seksualiniai interesai itin sukrečiantys, jo pašnekesiai ir elektroniniai laiškai – (jeigu kaip įrodymai pateikiami) tik jie vieni – yra nepakankami, kad būtų pripažinti sąmokslo įvykdyti pagrobimą elementais.“

Antradienį Manhatane įvykusiame trumpame teismo posėdyje, teisėjas nurodė paleisti G.Valle'ą už 100 tūkst. dolerių užstatą ir skyrė jam namų areštą. Tuo tarpu prokurorai pareiškė, kad apskųs šį sprendimą.

P.Gardephe'as nurodė G.Valle'ui likti savo motinos namuose Kvinso rajone, kol bus išnagrinėta apeliacija. Jis privalės dėvėti elektroninę apyrankę ir negalės naudotis internetu; taip pat turės būti atlikta psichiatrinė ekspertizė.

G.Valle'ui neleista išvykti iš Niujorko.

„Tai patvirtina, ką mes sakėme nuo pat šios bylos pradžios: jis nekaltas dėl nieko kita, išskyrus itin neįprastas mintis, – sakė advokatė Julia Gatto. – Kaip patvirtino teisėjas Gardephe'as, mes nesodiname žmonių į kalėjimą už jų mintis.“

Vienas Federalinio tyrimų biuro (FTB) agentas paliudijo radęs G.Valle'o kompiuteryje šimtus iš interneto parsisiųstų failų apie žaginimą, kankinimus ir kanibalizmą.

J.Gatto sakė nesirūpinanti dėl prokurorų apeliacijos, kuri veikiausiai bus pateikta, taip pat sakė, kad jos klientas trokšta kuo greičiau grįžti namo, pas savo šeimą.

„Jam labai palengvėjo – (jis) labai pavargęs; kalėjime buvo sunku, – aiškino gynėja. – Jis turi sudėlioti savo gyvenimo gabalėlius; per šią bylą jis daug neteko: savo žmonos, vaiko, darbo.“

G.Valle'o advokatai tvirtino, kad buvęs policininkas tėra kaltas tuo, jog dalijosi internete ekstremaliomis seksualinėmis fantazijomis, prokurorai aiškino, kad G.Valle'as „peržengė ribą“ tarp fantazijų ir tikrovės bei aktyviai planavo įgyvendinti internete regztą sąmokslą – net jeigu nei vienai moteriai dar nebuvo padaryta žalos.

Vienas Federalinio tyrimų biuro (FTB) agentas paliudijo radęs G.Valle'o kompiuteryje šimtus iš interneto parsisiųstų failų apie žaginimą, kankinimus ir kanibalizmą.

Jis buvo suimtas 2012 metų pabaigoje ir pripažintas kaltu dėl sąmokslo grobti žmonės, taip pat dėl neteisėto naudojimosi policijos duomenų baze, kuriant potencialių aukų sąrašą.

JAV žiniasklaida pranešė, kad G.Valle'o motina dalyvavo antradienį vykusiame teismo posėdyje ir buvo pasiruošusi priimti sūnų į savo namus. G.Valle'o žmona su juo išsiskyrė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius