Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Niujorko Taimso skvere išvengta stambaus teroro akto, evakuota tūkstančiai žmonių (atnaujinta 11.54 val., nuotraukos)

Vienoje iš svarbiausių Niujorko aikščių, Taimso skvere, šeštadienį nežinomi piktadariai buvo suplanavę įvykdyti teroro išpuolį, tačiau per atsitiktinumą nelaimės išvengta. Užminuotas automobilis „Nissan Pathfinder“ nesprogo, tačiau dėl gelbėjimo darbų kelioms valandoms iš aikštės ir aplinkinių pastatų teko evakuoti tūkstančius žmonių.
Praeiviai stebi specialiųjų tarnybų darbą atitvertoje zonoje.
Praeiviai stebi specialiųjų tarnybų darbą atitvertoje zonoje. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Išminuotojas dirba prie užminuoto automobilio.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Išminuotojas dirba prie užminuoto automobilio.

Apie 18.30 val. vietos (1.30 val. Lietuvos) laiku praeiviai pastebėjo, kad iš 45-ojoje gatvėje pastatyto visureigio „Nissan Pathfinder“ sklinda dūmai. Gesindami gaisrą ugniagesiai ant galinės automobilio sėdynės pastebėjo įtartinus objektus ir apie 20 val. vietos (3 val. Lietuvos) laiku buvo paskelbta žmonių evakuacija.

Nustatyta, kad automobilis buvo prikrautas kanistrų su benzinu, jame taip pat buvo parako, o kai kuriais duomenimis – ir laikrodinis mechanizmas su laidais. Be to, paaiškėjo, kad prie nisano buvo pritvirtinti numeriai nuo kito automobilio – Konektikuto valstijoje registruoto „Ford F-150“.

Kol vyko išminavimo darbai, dalį Taimso skvero policijos pareigūnai atitvėrė nuo praeivių. Taip pat buvo uždarytas kvartalas tarp 7-osios ir 8-osios aveniu, o iš kelių gyvenamųjų ir administracinių pastatų evakuoti visi žmonės.

Papildyta 11.54 val. Niujorko meras Michaelas Bloombergas per spaudos konferenciją žurnalistams papasakojo, kad sprogstamasis įtaisas buvo pagamintas labai nemokšiškai. Jis buvo padarytas iš trijų balionų su propanu, dviejų kanistrų su benzinu, fejerverkų, laidų ir dviejų laikrodžių.

Pasak M.Bloombergo, kol kas lieka neaišku, kas atvairavo automobilį į vietą, kurioje jis buvo rastas. Pareigūnai studijuoja apylinkėse sumontuotų vaizdo kamerų įrašus.

Teigiama, kad pirmasis į įtartiną automobilį dėmesį atkreipė gatvėje prekiavęs marškinėlių pardavėjas. Jis kreipėsi į raitosios policijos pareigūną, o pastarasis pastebėjo iš po apatinės automobilio sėdynės sklindančius dūmus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius