Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Niujorko teisėjas judėjimo „Užimk Volstritą“ nariams leido piketuoti, bet uždraudė Manhatano parke statyti palapines

Vienas Niujorko teisėjas antradienį palaikė miesto valdžios sprendimą uždrausti statyti palapines viename Manhatano parke, iš kurio anksčiau buvo iškraustyta du mėnesius gyvavusi protestuotojų stovykla, nurodoma teismo protokoluose.
Aikštėje susirinko tūkstančiai demonstrantų
Aikštėje susirinko tūkstančiai demonstrantų / „Scanpix“ nuotr.

Demonstrantai, kurie buvo įsirengę palapinių miestelį Zuccotti parke, piktinosi policijos pareigūnais, kurie jiems neleido atkurti savo bazės, kad galėtų tęsti antikapitalistinius protestus.

Teisėjo Michaelo Stallmano nutartis panaikino ankstesnį teismo nurodymą sustabdyti miesto valdžios sprendimą uždrausti judėjimo „Užimk Volstritą“ („Occupy Wall Street“) protestuotojams vėl įsikurti Zuccotti parke ir statyti palapines bei kitokią stovyklavimo įrangą.

„Apeliantų prašymas paskelbti laikinąjį apribojamąjį sprendimą atmetamas“, – rašė teisėjas.

Ši nutartis buvo paskelbta tą pačią dieną, kai riaušių policija išvarė šimtus protestuotojų iš aikštės, kurioje jie buvo įsikūrę nuo rugsėjo 17 dienos.

Niujorko meras Michaelas Bloombergas sakė, kad protestuotojai šiame privačiame parke dieną galės būti, kiek panorės, tačiau jiems nebus leidžiama ten miegoti, atsižvelgiant į aikštės savininkų nustatytas taisykles.

Svarstant esminę problemą, M.Stallmanas nusprendė, kad parko savininkai ir miesto valdžia neatima iš protestuotojų jų konstitucinės teisės į žodžio laisvę, uždrausdami jiems stovyklauti.

„Iškeldintieji nepademonstravo, kad jie turi Pirmosios (konstitucijos) pataisos (garantuojamą) teisę likti Zuccotti parke su savo palapinėmis, statiniais, generatoriais ir kita įranga ir taip varžyti savininkų teises ir pareigas tvarkyti Zuccotti parką arba viešos prieigos teisę kitiems, kurie galbūt norėtų saugiai naudotis šia erdve“, – rašoma teisėjo nutartyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius