Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Niujorko valstijos įstatymų leidėjai balsavo prieš gėjų santuokas

Niujorko valstijos įstatymų leidėjai trečiadienį balsavo prieš gėjų santuokų legalizavimą ir taip sudaužė teisių gynėjų viltis, kad Niujorkas taps šeštąja valstija, leidžiančia tuoktis tos pačios lyties asmenims.
Niujorko gėjų parado akimirka
Niujorko gėjų parado akimirka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Niujorko valstijos Senatas atitinkamą įstatymo projektą atmetė 38 balsais prieš 24. Gubernatorius Davidas Patersonas, gėjų santuokas remiantis demokratas, anksčiau buvo sakęs, kad pasirašys šį įstatymą, jei jis bus priimtas.

Gėjų santuokas yra legalizavę Ajova, Konektikutas, Masačusetsas, Naujasis Hampšyras ir Vermontas, o 40 kitų valstijų turi konkrečius įstatymus, kuriais gėjų santuokos draudžiamos. Praėjusį mėnesį Meino rinkėjai nusprendė anuliuoti įstatymą, kuriuo buvo legalizuotos gėjų santuokos.

Demokratų kontroliuojama Niujorko valstijos asamblėja jau tris kartus buvo lengvai priėmusi įstatymo projektą dėl gėjų santuokų legalizavimo, bet valstijos Senate iki šiol šiuo klausimu nebuvo balsuojama.

Niujorkas yra tarp politiškai liberaliausių Amerikos valstijų. Neseniai atliktos apklausos rodo, kad dauguma Niujorko rinkėjų pritaria gėjų santuokoms, bet viena apklausa parodė, kad valstijos gyventojai šiuo klausimu yra susiskirstę į dvi lygias stovyklas.

Gėjų teisių organizacija „Empire State Pride Agenda“ nurodė, kad įteisinus gėjų santuokas, tos pačios lyties asmenų poros įgytų 1324 teises, pradedant mokesčių ir baigiant įvaikinimo sritimi.

Dabar gėjų aktyvistų dėmesys tikriausiai nukryps į Naująjį Džersį, kur demokratų kontroliuojama valstijos įstatymų leidybos institucija svarsto, ar taip pat imtis šio klausimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius