-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nobelio premijos laureatas W.Soyinka dėl D.Trumpo pergalės atsisako „žaliosios kortos“

Nobelio literatūros premijos laureatas nigerietis Wole Soyinka ketvirtadienį pareiškė, kad įvykdė savo pažadą išmesti į šiukšlių dėžę vadinamąją žaliąją kortą, suteikiančią leidimą nuolat gyventi JAV, jei prezidentu bus išrinktas Donaldas Trumpas.
Wole Soyinka
Wole Soyinka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prieš balsavimą W.Soyinka viešai pareiškė, kad laimėjus D.Trumpui, jis atsisakys imigracinės vizos ir išvyks iš JAV, protestuodamas prieš milijardieriaus respublikono rinkimų kampanijos pažadus imtis griežtų veiksmų prieš imigrantus.

„Jau tai padariau. Nutraukiau ryšius su Jungtinėmis Valstijomis. Įvykdžiau tai, ką žadėjau“, – sakė 82 metų poetas ir dramaturgas naujienų agentūrai AFP per švietimo klausimams skirtą konferenciją Johanesburgo universitete.

Produktyvus dramaturgas, rašytojas ir poetas Nobelio literatūros premiją pelnė 1986-aisiais. Jis tapo pirmuoju šio apdovanojimo laureatu iš Afrikos.

„Man kėlė šiurpą mintis apie tai, kas bus prie šalies vairo stojus D.Trumpui. Išmečiau „žaliąją kortą“ ir persikėliau. Sugrįžau ten, kur visada buvo mano širdis“, – sakė W.Soyinka, turėdamas galvoje gimtąją Nigeriją.

Produktyvus dramaturgas, rašytojas ir poetas Nobelio literatūros premiją pelnė 1986-aisiais. Jis tapo pirmuoju šio apdovanojimo laureatu iš Afrikos.

W.Soyinka dėstė įvairiuose JAV universitetuose, įskaitant Harvardo, Jeilio ir Kornelio.

Tuo pat metu rašytojas pabrėžė, kad tikrai nemėgina atkalbėti kitus žmones nuo mėginimų gauti „žaliąją kortą“.

„Ji naudinga daugeliu aspektų. Jokiu būdu nesiekiu atkalbėti kokį nigerietį ar kitą žmogų nuo „žaliosios kortos“. Tačiau man viso to jau per akis“, – sakė jis.

W.Soyinka, vienas garsiausių Afrikos rašytojų ir žmogaus teisių aktyvistų, 1967 metais, per Nigerijos pilietinį karą, buvo įkalintas 22 mėnesiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius