Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norvegai susimušė dėl Gazos (nuotraukos)

Ketvirtadienį vakare penkiuose didžiausiuose Norvegijos miestuose vyko taikios demonstracijos Viduriniųjų Rytų karo aukoms atminti. Tačiau tuo pat metu Osle surengta Izraelio palaikymo demonstracija virto muštynių lauku, rašo „The Norway Post“.
Muštynės Osle
Muštynės Osle / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Muštynės Norvegai

Osle, akcijoje, skirtoje Viduriniųjų Rytų aukoms atminti, dalyvavo ne tik svarbiausi šalies politiniai bei religiniai lyderiai, bet ir daugiau nei 80 humanitarinių organizacijų, darbo sąjungų, sporto organizacijų, bažnytinių grupių atstovų bei tūkstančiai žmonių, nešinų žvakutėmis. 

Po žvakučių procesijos prie Oslo parlamento rūmų vyko demonstracija, skirta palaikyti Izraeliui. Nepaisant didelio skaičiaus policijos pareigūnų ir barikadų, Palestiną palaikantys jaunuoliai susirinkę kitapus barikadų ėmė mėtyti akmenis ir butelius į susirinkusią minią.

Policijai teko panaudoti ašarines dujas, kad išvaikytų įsiaudrinusius Palestinos šalininkus. Taip pat pareigūnai buvo priversti nutraukti sanksionuotą demonstraciją.

Gazos paramos komitetas Norvegijoje pasmerkė išpuolių organizatorius ir ypač jaunus juose dalyvavusius palestiniečius. Pasak vienos iš komiteto narių Noros Obeid, neabejojama, kad palestiniečiai jaunuoliai galiausiai privalo suprasti, jog norėdami ką nors pasiekti privalo elgtis teisėtai. Jos manymu, visi tie, kurie naudoja smurtą, kenkia šiuo metu kenčiantiems Gazoje ir griauna Palestinos tikslus.

Per demonstraciją buvo sužaloti šeši žmonės, penki iš jų – policininkai. Daugiau nei 30 žmonių sulaikyta, o 12-ai pateikti kaltinimai dėl smurto prieš pareigūnus ir kūno sužalojimo. Šis susidūrimas laikomas didžiausiu Olso istorijoje per pastaruosius 30 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius