-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norvegijoje sulaikytas terorizmu įtariamas siras paauglys

Norvegijos vidaus saugumo agentūra PST penktadienį pranešė, kad sostinėje Osle buvo sulaikytas siras paauglys, įtariamas planavęs įvykdyti teroro aktą.
Norvegijos policija
Norvegijos policija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Anot agentūros, ketvirtadienį sulaikytas įtariamasis yra 16 metų jaunuolis.

PST vadovas Hansas Sverre Sjoevoldas, kurio žodžius citavo Norvegijos transliuotojas NRK, nurodė, kad paauglys turi Sirijos pilietybę, bet atsisakė patikslinti, ar ataką buvo planuojama surengti Norvegijoje. Jis taip pat nepatikslino, kada buvo ruošiamasi įvykdyti išpuolį.

Laikraštis VG, cituodamas neįvardytus šaltinius, pranešė, kad įtariamasis, kurio vardas nebuvo atskleistas, prijaučia džihadistų judėjimui „Islamo valstybė“ (IS). Į Norvegiją jis atvyko per šeimų susijungimo programą.

PST paskelbė socialiniame tinkle „Twitter“, kad paauglys vėliau penktadienį turi pasirodyti per globos bylos nagrinėjimą Oslo teisme ir kad agentūra prašys surengti šį posėdį už uždarų durų.

Pastaraisiais metais teroro aktus Norvegijoje dažniausiai rengdavo dešinieji ekstremistai, tokie kaip Andersas Behringas Breivikas, per 2011 metais surengtą sprogdinimo ir šaudymo ataką nužudęs 77 žmonės. A.B.Breivikas taip pat liūdnai pagarsėjo savo kalbomis, kad Europą užvaldė musulmonai imigrantai ir kad kairiosios jėgos pavertė žemyną daugiakultūriu.

Po aštuonerių metų kitas norvegas nužudė kinų kilmės įseserę, o vėliau įsiveržė į vieną Oslo mečetę ir ėmė šaudyti. Per šaudynes maldos namuose jis buvo sutramdytas, nespėjęs daugiau nieko nužudyti.

Abu užpuolikai atlieka 21 metų laisvės atėmimo bausmę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius