Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo neapykantos nusikaltimų kenčiantys afrikiečiai apie gyvenimą Rusijoje: tai pragaras žemėje

Iš pradžių Maskvos neonaciai tik užgauliojo Remy Baziesą. Vėliau jie kirto jam per veidą geležiniu strypu. Remy prarado sąmonę. Vyriškis, kuris užpuolė šį imigrantą iš Dramblio Kaulo Kranto sausakimšoje Maskvos traukinių stotyje 2013 m. lapkritį, jo neapiplėšė. Tačiau po šio išpuolio buvo sutrupintas afrikiečio žandikaulis ir gydytojai turėjo įtaisyti metalinę plokštelę. Tokio pobūdžio istorija – ne vienintelė Rusijoje. Juodaodžiai dažnai susiduria su rasizmu ir neapykanta Rusijoje, o jų užpuolikai lieka nenubausti, rašo naujienų svetainė latimes.com
Maskva
Maskva / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nuo 2010 m. vien tik Rusijos sostinėje Maskvoje buvo užfiksuoti 177 juodaodžių imigrantų užpuolimai. Tačiau tai tik oficialūs duomenys ir daugelis žmogaus teises ginančių organizacijų mano, jog realus užpuolimų skaičius yra gerokai didesnis. Didelė dalis nukentėjusiųjų nepraneša apie užpuolimus policijai.

Daugelis afrikiečių tvirtina, kad vienas pirmųjų žodžių, kurį jie išgirsta būdami Rusijoje, yra „beždžionė“.

„Gyvenimas čia, Rusijoje, yra tarsi gyvenimas pragare žemėje“, – guodėsi 35 metų imigrantas iš Liberijos Osmanas Kamara.

„Jie nemėgsta mūsų spalvos. Išėjimas į viešumą yra problema. Jeigu išeini laukan, gali ir negrįžti“, – teigė nuo skustagalvių nukentėjęs O.Kamara.

Daugelis afrikiečių tvirtina, kad vienas pirmųjų žodžių, kurį jie išgirsta būdami Rusijoje, yra „beždžionė“.

Teigiama, kad per pastaruosius keletą metų juodaodžių padėtis šiek tiek pagerėjo, nes kai kurių ekstremistinių neonacių grupuočių nariai buvo sulaikyti. Be to, rasistų taikiniu vis dažniau tampa imigrantai iš Viduriinės Azijos šalių ir Kaukazo.

Afrikiečių padėtis dabartinėje Rusijoje smarkiai skiriasi nuo Sovietų Sąjungos laikų. Tuomet studentams iš Afrikos šalių, ypač tų, kurios buvo paskelbusios „komunizmo statybas“, buvo siūlomas nemokamas aukštasis mokslas. Po Sovietų Sąjungos žlugimo dauguma afrikiečių studentų sugrįžo į savo šalis.

Kai kurie mokslininkai teigia, kad šiuo metu visoje Rusijoje gyvena kiek mažiau negu 100 tūkstančių afrikiečių, o iš jų trečdalis neturi reikalingų dokumentų.

Šiandien afrikiečių skaičius auga – dauguma jų yra prieglobsčio prašytojai arba ekonominiai migrantai. Daugelis jų į Rusiją patenka nelegaliai ir nėra registruoti.

Kai kurie mokslininkai teigia, kad šiuo metu visoje Rusijoje gyvena kiek mažiau nei 100 tūkst. afrikiečių, o iš jų trečdalis neturi reikalingų dokumentų.

„Jie atvyksta į Rusiją galvodami, kad gaus gerą darbą, o Rusija yra kelias į Europą. Dauguma jų mano, kad Rusija turi tokią pačią kultūrą kaip ir Europa“, – teigė vienos pabėgėliams padedančios Maskvos protestantų bažnyčios atstovas Pennys Grenfellas.

39 metų imigrantas iš Nigerijos Johnas Stevenas Abumenas per penkiolika gyvenimo Rusijoje metų buvo užpultas tris kartus. Jam buvo subadyta ranka, sulaužytas riešas, sužeista akis ir išnarintas kelis, kuris tinkamai taip ir nesugijo.

39 metų imigrantas iš Nigerijos Johnas Stevenas Abumenas per penkiolika gyvenimo Rusijoje metų buvo užpultas tris kartus. 

J.S.Abumenas teigia pranešęs apie užpuolimus policijai, tačiau jokių veiksmų imtasi nebuvo. Maža to, daugelis afrikiečių bijo kreiptis į policiją, nes pastaroji grasina suimti kai kuriuos imigrantus.

Kraštutinės dešiniųjų ekstremistų grupuotės neigia, kad prisideda prie neapykantos kurstymo.

„Afrikiečiai nekelia grėsmės Rusijos gyventojams dėl savo skaičiaus šalies viduje. Jeigu jų čia atvyktų milijonai, tuomet atsirastų kultūrinė įtampa“, – teigė kraštutinės dešinės organizacijos „Slavų sąjunga“ lyderis Dmitrijus Diomuškinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius