-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo pasaulio izoliuotas ir elektros tiekimo sutrikimų kamuojamas Krymas kurs savo „Silicio slėnį“

Prieš šiek tiek daugiau nei metus Rusijos aneksuotas Krymas kuria nerealius planus. Kaip rašo Newsru.com, vienas tokių – įsteigti inovacijų parką, kuris taptų analogu amerikiečių Silicio slėniui. Esą pelno sulaukti bus galima jau po penkerių metų, o jis sieks dešimtis milijardų rublių.
Krymas po Rusijos įvykdytos okupacijos
Krymas / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Projekto sumanytojų negąsdina nei tai, kad tarptautinės mokėjimų sistemos Kryme neveikia, nei naudojimosi populiariomis aplikacijomis ribojimas dėl „pilkojo“ pusiasalio statuso, nei nuolatiniai netikėti ryšio ir elektros energijos tiekimo sutrikimai. Kiek prireiks investicijų, taip pat neskelbiama.

Krymo vicepremjeras Dmitrijus Polonskis papasakojo, kad inovacijų parkas „Skaitmeninis Krymo slėnis“ įsikurs 57 hektarų teritorijoje šalia Simferopolio oro uosto. „Mes turime pasiekti maksimaliai greitą proveržį IT srityje ir tai įmanoma padaryti tik tokioje vietoje, kur telkiasi visos komunikacijos – Krymo sostinėje“, – pareiškė politikas.

Kiek anksčiau „Skaitmeninio Krymo slėnio“ kūrimo darbo grupės atstovas Jevgenijus Babajanas Jaltos ekonomikos forume pranešė, kad įmonės, dirbsiančio slėnyje, jau 2020 metais gali gauti 60 mlrd. rublių pelną, ten esą dirbs apie 17 tūkst. specialistų.

Manoma, kad savą „Silicio slėnį“ Krymas bandys kurti su Krymo federaliniu ir Sevastopolio valstybiniu universitetais. Tikimasi sujungti Rusijos ir užsienio pajėgas.

Jevgenijus Babajanas Jaltos ekonomikos forume pranešė, kad įmonės, dirbsiančio slėnyje, jau 2020 metais gali gauti 60 mlrd. rublių pelną, ten esą dirbs apie 17 tūkst. specialistų.

Rusijos Federacijos ministro Krymo reikalams pavaduotojas Andrejus Sokolovas tvirtina, kad net sankcijos grandioziniam projektui nepakenks. Atvirkščiai – šalys, dabar įvedusios sankcijas, norės produktų, kurie gims Kryme. Be to, kaip aiškina viceministras, juk problemų nekyla su Kinijos, Korėjos (matyt, turima galvoje Šiaurės Korėja) ir Pietų Afrikos investuotojais.

Įspūdingojo projekto sumanytojai nieko neužsimena ir apie tai, kaip teks susidoroti su tokiu dalyku, kaip nuolatiniai elektros energijos sutrikimai, dabar kamuojantys Krymą. Jau nekalbant apie tai, kad tarptautinė bendruomenė nelinkusi megzti jokio bendradarbiavimo su nuo Ukrainos atplėštu Krymu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius